booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

NDP: ACTIE TEGEN GEVOLGEN WATEROVERLAST LAAT TE LANG OP ZICH WACHTEN

Publicatie datum: | Bron: unitednews.sr | Door: Redactie

Niet alleen in Paramaribo, maar ook in de districten kijkt de gemeenschap reikhalzend uit naar oplossing van de wateroverlast. De zandwegen gaan kapot en worden onbegaanbaar. In de districten Para, Saramacca, Coronie en Brokopondo zorgt de wateroverlast voor irritatie en ongerief.

Parlementariërs van vooral de NDP-fractie in De Nationale Assemblee (DNA) willen actie zijn vanuit de regering.

 “De weg naar Phedra verkeerd door de aanhoudende regen in zeer deplorabele staat. De schoolkinderen kunnen niet vervoerd worden om de school te bereiken”, zegt Wendel Asadang (NDP). De weg naar Companiekreek is recent geasfalteerd, maar dreigt weer kapot te gaan vanwege de slechte afwastering. “Ik denk dat als de regering niet snel ingrijpt wij weer miljoenen erin gaan moeten stoppen, want die weg wordt gewoon ondermijnt door de regen” aldus Asadang.

In het district Para is de situatie even zorgwekkend. Patrick Kensenhuis (NDP) windt er geen doekjes om in zijn constatering dat de regering het laat afweten. De slechte staat waarin de zandwegen van Para verkeren zijn niet om naar huis over te schrijven.

“Ik mis in feite die aandacht en ik vraag serieuze aandacht van het Ministerie van Openbare Werken voor een aantal belangrijke wegen in het district Para”, zegt Kensenhuis.

Ook Joan Wielzen (NDP) van Coronie breekt een lans voor haar district. Daar kampen veel gezinnen met ondergelopen erven. “We leven in de regentijd en Coronie is wetland. Ik vraag van hieruit hulp, omdat al de mensen hun erven onderwater zitten. Gaarne hulp vanuit de Ministerie van OWT&C, LVV, RO die over het waterbeheer in Coronie gaan om meer deskundigheid te sturen naar Coronie”, zegt Wielzen over het uitblijven van actie om de wateroverlast in haar district aan te pakken.

In Paramaribo is het tempo intussen wel opgepakt om de waterwegen op te halen en de bergingscapaciteit te garanderen.

UNITEDNEWS

Publicatie datum: | Bron: unitednews.sr | Door: Redactie

Ga terug

booked.net

    

booked.net