• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GROTE PROJECTEN IN DE STARTBLOKKEN VOOR 2021

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Twee veerboten voor het district Commewijne, de bouw van een stad te Atjoni, middelbare scholen in de verre districten en een airport in Nickerie. Dit zijn enkele megaprojecten die naar zeggen van president Chandrikapersad Santokhi van de grond zullen komen in 2021.

Het drinkwaterprobleem in Commewijne is een slepende. Ook dit zal in 2021 tot het verleden moeten behoren. “De Raad van Minister (RvM) heeft dit al besloten, omdat we dat aan het volk van Commewijne beloofd hadden. Die twee veerboten moeten daar komen om het fileprobleem op te lossen. 

De komende dagen gaan we de eerste Expression of Interest de deur uit doen gaan voor wie geïnteresseerd is om die aan te schaffen. Laat het een Public Private Investment zijn om het fileprobleem op te lossen ”, zegt het staatshoofd.

In Wanica is de vuilverbranding één van de grote kopzorgen voor de districtsbewoners. Op vicepresident Ronnie Brunswijk is is een beroep gedaan om dit zo snel als mogelijk bespreekbaar te maken in de RvM. Ook dit probleem moet in 2021 tot het verleden gaan behoren. “Als het kan, eerder.”

Voor Saramacca en Coronie zijn er moderne agrarische projecten in het vooruitzicht gesteld. Marowijne mag rekenen op de komst van middelbare scholen. “Niet als een showproject, maar als een echt project, omdat de kinderen daar aanspraak op maken”, aldus Santokhi. Dritabiki krijgt een brug om de boot naar de andere kant te trekken. Ook Para mag uitkijken naar een middelbare school en marktgerichte hbo-onderwijsinstellingen.

Hoe dit alles betaald zal worden is niet duidelijk aangegeven door de president. Hij zegt dat de regering nog zoekende is naar financieringsbronnen.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie