• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Compromis tussen veiligheidsbonden en regering bereikt

| snc.com | Door: Redactie

We hebben een compromis met de regering bereikt”, zegt bondsvoorzitter Wendel Oosterwolde van het Korps Brandweer Suriname.

Bron: Keynews

Debonden hebben de afgelopen dagen intensief gesprekken gevoerd met het overlegorgaan en een clusterteam van ministers. Pas vrijdagavond werd er een overeenstemming bereikt tussen de partijen. Oosterwolde zegt dat de regering voorlopig geen loonsverhoging wil geven, maar de regering is wel akkoord gegaan met de verhoging van de bedragen van de verschillende toelagen.

Hij wil niet aangeven met hoeveel percentage de bedragen van de toelagen zijn verhoogd. “De bedragen zijn wel naar tevredenheid verhoogd.” Deze verhoging zal per 1 oktober ingaan. De bondsvoorzitter zegt verder dat

er intussen ook gesprekken gaande zijn met de regering over loonsverhogingen. “We proberen ook dit zo snel mogelijk af te ronden.”

De bonden van het Korps Brandweer, de Penitentiaire Ambtenaren en de Beveiliging en Bijstandsdienst legden op 8 september het werk neer en eisten een gesprek met de president. Na het gesprek met de president werd er een clusterteam van ministers aangewezen door het staatshoofd voor de vervolggesprekken. De voornaamste eis van de bonden was een financiële injectie voor de leden, zodat de leden konden uitkomen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie