• donderdag 18 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brunswijk: ‘Eerste lijn samenwerking Abop en VHP stabiel’

| sun.sr | Door: Redactie

De samenwerking in de eerste lijn tussen de Abop en de VHP in de regering is vrij stabiel. We gaan door met regeren tot 2025. Dit zei Abop-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk, gisteren op een massameeting van de geelzwarte partij in het district Commewijne. “De president en vicepresident, voorzitters van de respectieve partijen, staan altijd op één lijn. Als er iets is, praten we dat uit en gaan verder.

De meeste djoegoe djoegoe komt vanuit de tweede en derde lijn van de partijen. Als mensen niet krijgen wat ze willen, gaan ze onrust zaaien”, zei de Abop-topman. “A regering nooit no dege dege. A stabiel. De president en vp hebben samen een doel en dat is samen Suriname tot ontwikkeling brengen, uit het isolement halen waarin we ons nu bevinden en verder gaan. Dat houden wij alleen vast. Niet elk uur gaat het gesmeerd, maar heb even geduld. Alles komt goed. Me begi un pasensi. A konde ow kon bung baka”, zei Brunswijk. Hij vroeg de achterband om geduld te betrachten, totdat de inkomsten uit de oliesector naar binnenvloeien na 2025. 

Kiesstelsel niet veranderen

Brunswijk is geenszins voorstaander om het kiesstelsel te veranderen. “Toen ze van het huidige kiesstelsel profiteerden, was het goed. Nu de Marrons ervan profiteren, is het plotseling niet meer goed. Bepaalde mensen gunnen niets aan binnenlandbewoners. Laat mevrouw Essed niet komen bemoeien. Hij riep het Constitutioneel Hof op om het kiesstelsel zo te laten. Als het stelsel niet goed was, zou VHP geen 20 zetels behalen. Niets gaat veranderen”, zei de Abop-voorzitter. Hij zei dat de Abop altijd een betrouwbare partij is geweest. “De vicepresident gaat zijn termijn van 5 jaren uitzitten. Deze regering is een goede combinatie van alle bevolkingsgroepen. Van Hindoestanen, Javanen, Marrons en Creolen.”


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie