• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brunswijk: “Als ik in het parlement was had ik hem zeker antwoord gegeven”

| suriname herald | Door: Redactie

Als ik in het parlement was had ik hem zeker antwoord gegeven”, zei vicepresident Ronnie Brunswijk gisteren tijdens een ABOP-activiteit in het district Saramacca. Hij reageert hiermee op opmerkingen die VHP-parlementariër Dew Sharman donderdag in het parlement maakte richting Brunswijk. Sharman gaf aan dat hij van Brunswijk, die vicepresident is, verwacht dat hij zijn kawtere filosofie opzijzet omdat Brunswijk een staatsman is.

Brunswijk moet volgens Sharman naast de president staan en leiderschap tonen nu het volk in nood is. Verder vindt de vicevoorzitter van het parlement dat Brunswijk moet stoppen met propaganda en podiumtaal.

Brunswijk: “Ik heb iemand horen zeggen dat ik

moet stoppen met propaganda en naast de president moet gaan staan. Uit mijn discipline als militair heb ik altijd geleerd dat wanneer je een opdracht hebt gehad je die moet uitvoeren. Als ik opdrachten krijg van de president van het land doe ik dat altijd zoals dat hoort te zijn in de hiërarchie. Ik wil niet veel zeggen maar hij heeft geluk dat ik niet in het parlement was dan had ik hem gelijk antwoord gegeven”, zei Brunswijk doelende op Sharman.

“Soms wil ik niks zeggen maar als ik mijn werk beperkt moet doen wat verwacht je van mij? Als het

werk dat ik moet doen door een commissie wordt gedaan san yu wan mi du?”, vraagt Brunswijk zich retorisch af.

“Als zij vinden dat ik geen propaganda moet maken toen de president in Nederland zei dat hij na terugkeer zou starten met propaganda was er niks fout daarmee. Ze houden hun politieke meetings en ik bemoei me niet daarmee”, aldus Brunswijk. 

Hij zegt dat hij een volkskind en een volksleider is. “Als u me nodig heeft ben ik daar”, hield Brunswijk zijn gehoor voor. Hij liet weten dat de opmars van de ABOP een doorn in het oog voor velen is. 

De partijleider merkt op dat Suriname nog niet verloren is. Tijdens deze politieke meeting heeft de ABOP-leider het districtsbestuur, de jongeren- en vrouwenraad voor Saramacca geïnstalleerd. Het goed opgekomen publiek heeft beloofd zijn ondersteuning te zullen geven aan de ABOP.

Brunswijk zegt dat zijn partij niet kijkt naar etniciteit en kleur. De ABOP is niet de bromtji dyari waarover anderen het hebben terwijl ze een tweede agenda hebben. “Op mijn kabinet zie je iedereen omdat ik me ervan bewust ben dat we het samen moeten doen. Binnen de geel/zwarte partij is er ruimte voor elke Surinamer”, zegt Brunswijk.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie