• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Breaking: KLM heft embargo vrachtvervoer uit Suriname op

| sun.sr | Door: Redactie

De vliegmaatschappij KLM heeft het embargo, die ze opgelegd had voor vrachtvervoer uit Suriname per 1 februari 2023, zojuist opgeheven. Dit gebeurde na een gesprek tussen de directeur van NV Luchthavenbeheer, Vidjay Chotkan, en de regiomanager van de KLM voor het Caribisch Gebied, Dirk Buitelaar.

Minister Albert Jubithana van TCT bevestigt dit tegenover SUN. “Het embargo is onmiddellijk opgeheven.” TCT heeft samen met Luchthavenbeheer getrokken aan KLM om dit gesprek vandaag te voeren. 

Volgens de minister had KLM in december scheuringen waargenomen op het platform waar ze moeten taxiën en vracht inladen. Daarover zijn er gesprekken gevoerd met Luchthavenbeheer. Wat iedereen verbaasde is

dat de KLM toen eenzijdig heeft besloten om een embargo op vrachtvervoer in te stellen per 1 februari.

Na de gesprekken vandaag is het duidelijk dat er zeker 3 plekken zijn waar de KLM-kist kan taxiën en inladen. Minister Jubithana kan nog niet zeggen of Surinaamse exporteurs, vooral van groenten en fruit, schade hebben geleden door het embargo. “Ik weet dat er vandaag een vlucht van de KLM was, maar verdere details heb ik niet”, zegt de minister.

Het DNA-lid Radjendre Debie (VHP/Saramacca) had dit probleem vorig week al aangekaart in het parlement. Vandaag nog had Debie een brief geschreven naar de president om zijn invloed aan te wenden in deze zaak. Een embargo zou betekenen dat Suriname per week 130 ton aan agrarische exporten mis zou lopen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie