• maandag 22 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BREAKING: EXXON DOET NOG TWEE GROTE ONTDEKKINGEN VOOR DE KUST VAN GUYANA

| united news | Door: Redactie

ExxonMobil heeft vandaag twee ontdekkingen aangekondigd bij de Sailfin-1 en Yarrow-1 putten in het Stabroek-blok voor de kust van Guyana, wat bijdraagt ​​aan zijn uitgebreide portfolio van ontwikkelingsmogelijkheden.

ExxonMobil heeft sinds 2015 meer dan 30 ontdekkingen gedaan en heeft de offshore-ontwikkeling en -productie opgevoerd in een tempo dat ver boven het sectorgemiddelde ligt. “Ons ongeëvenaarde verkenningssucces en versnelde ontwikkelingstempo in Guyana zijn een bewijs van onze mensen, tientallen jaren ervaring, technologische capaciteiten en standvastige focus op het optimaliseren van alle aspecten van operaties”, zegt Liam Mallon, president van ExxonMobil Upstream Company. 

“We zijn toegewijd aan het verantwoord en veilig ontwikkelen van deze

hulpbron van wereldklasse om te helpen voldoen aan de wereldwijde vraag naar veilige, betrouwbare en emissiearme energie.

Dankzij onze investeringen tijdens de pandemie hebben we het aanbod op dit kritieke moment kunnen vergroten, terwijl we waarde hebben gecreëerd voor de mensen in Guyana, onze partners en aandeelhouders.” 

De Sailfin-1-put kwam ongeveer 95 meter lang koolwaterstofhoudende zandsteen tegen en werd geboord in 1407 meter water. De Yarrow-1-put kwam ongeveer 23 meter lang koolwaterstofhoudend zandsteen tegen en werd geboord in 1085 meter water. Beide putten zijn geboord door het boorschip Stena Carron. ExxonMobils eerste twee goedgekeurde offshore-projecten in Guyana, Liza Phase 1 en Liza

Phase 2, behaalden in het derde kwartaal gemiddeld bijna 360.000 vaten olie per dag. Een derde project, Payara, zal naar verwachting eind 2023 van start gaan en een vierde project, Yellowtail, zal naar verwachting in 2025 van start gaan.

ExxonMobil streeft momenteel naar een milieuvergunning voor een vijfde project, Uaru. 

Tegen het einde van het decennium verwacht ExxonMobil dat de olieproductiecapaciteit van Guyana meer dan een miljoen vaten per dag zal bedragen. 

Het Stabroek-blok in Guyana is 26.800 vierkante kilometer groot. ExxonMobil-filiaal Esso Exploration and Production Guyana Limited is de exploitant en heeft een belang van 45% in het blok. Hess Guyana Exploration Ltd. heeft een belang van 30% en CNOOC Petroleum Guyana Limited heeft een belang van 25%.

REGIO|GUYANA


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie