• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bouterse en medeverdachten krijgen vonnis op 20 december

| snc.com | Door: Redactie

De hoofdverdachte in de 8 december strafzaak, Desi Bouterse, en zijn medeverdachten zijn opgeroepen om op 20 december om 9 uur te verschijnen bij het Hof van Justitie.

Bron: keynews

Deze oproepen zijn door het hof uitgevaardigd. Ze zijn inmiddels aan de verdachten betekend. Tijdens de laatste zitting heeft de advocaat van de verdachten, Irwin Kanhai, zijn laatste woord gevoerd.

Op 20 december wordt naar verwachting een uitspraak gedaan over de mogelijke schuld van Bouterse en de medeverdachten aan de moord op 16 personen, die op koelbloedige wijze zijn omgekomen.

Kanhai betoogde dat het land zich destijds in een periode van oorlog bevond, maar

Hugo Essed, de advocaat van de nabestaanden, betwist deze stelling.“Het betoog van Kanhai houdt geen stand.”

Essed geeft aan dat Kanhai de nabestaanden van de slachtoffers als landverraders heeft bestempeld, wat volgens hem verregaand is en als “walgelijk” wordt beschouwd. Hij wijst erop dat Kanhai eerder de slachtoffers als landverraders had betiteld.

Essed merkt op dat het laatste woord van Bouterse geen informatie bevatte over 7, 8 of 9 december, met name niet over wat er in het Fort is gebeurd. “Letterlijk geen woord,” zegt de rechtsgeleerde. Hij benadrukt dat het verhaal van de hoofdverdachte onsamenhangend was en vraagt zich af waar

Bouterse precies voor heeft gepleit.

“Weliswaar een mildere toon dan zijn advocaat,” voegt Essed toe, waarbij hij opmerkt dat er geen bijdrage is geleverd aan de waarheidsvinding, maar eerder kritiek is geleverd op de onthulde waarheid.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie