• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BORDO STAAT OFFICIEEL OP INTERPOL WEBSITE

| snc.com | Door: Redactie

Joel Martinus alias Bordo, “Money Hond”, staat sinds gisteren officieel op de website van Interpol Red Notice. Ook staat zijn signalement op de Facebook pagina van “ Interpol Red Notice”.

Voor Bordo is er recentelijk een interne opsporing verschenen waarbij hij verdacht wordt van moord, medeplegen, medeplichtigheid tot moord, doodslag, deelneming aan een criminele organisatie, bedreiging met misdrijf, overtreding wet verdovende middelen en overtreding wet Money Laundering.

Een gemengde politie-eenheid in Suriname is belast met de opsporing, omdat zij aanwijzingen heeft, dat hij betrokken zou zijn geweest bij activiteiten die in nauw verband staan met de grensoverschrijdende criminaliteit. Dit speciaal team van

de politie is belast met een onderzoek in een zaak, waarbij een vliegtuig werd begraven en onlangs opgegraven.

Op 17 november heeft deze politie-eenheid een inval gepleegd op verschillende adressen in Paramaribo en Moengo. Het woonadres van Bordo aan de Hannaslustweg werd ook aangedaan, maar van hem ontbrak elk spoor. Na deze inval werd er 1 verdachte aangehouden te Moengo.

Met betrekking tot het vliegtuig kreeg de politie informatie die leidde tot een locatie in het oosten van Suriname. Daar zou een éénmotorig vliegtuig begraven liggen. Dit vliegtuig werd vorige maand door de autoriteiten opgegraven. Het vermoeden bestaat dat het om een drugsvliegtuig gaat, dat om nog onbekende redenen op die locatie werd begraven. Naar verluidt zou een persoon die belast was met de graafwerkzaamheden, spoorloos zijn verdwenen.

Bron: interpol / SNC / Dagblad de West Identiteitsgegevens

Familienaam: MARTINUS
Voornaam: JOEL TIMOTHEUS
Geslacht: mannelijk
Geboortedatum: 02-11-1982 (40 jaar oud)
Geboorteplaats: Marowijne, Suriname
Nationaliteit: Surinaams

Fysieke beschrijving

Haarkleur Zwart
Kleur ogen Donkerbruin
 

Gepubliceerd zoals verstrekt door de verzoekende entiteit

Artikel 349; 349 juncto 72 juncto 73: moord; medeplichtigheid aan moord en/of deelname aan moord. artikel 347; 347 juncto 72 juncto 73: doodslag, medeplichtigheid aan doodslag en/of deelname aan doodslag.

Artikel 188: deelname aan een criminele organisatie: hij die deelneemt aan een organisatie waarvan hij weet of ernstige reden heeft om te vermoeden dat het plegen van misdrijven tot doel heeft. WET van 12 februari 1998 tot vaststelling van de Wet Verdovende Middelen (P.B. 1998 no. 14), zoals deze luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij P.B. 2002 no. 68.

Artikel 3 1. Het is verboden dat : a. de middelen vermeld op lijst I van deze wet; b. de krachtens lid 2 of 3 van dit artikel aangewezen middelen A. worden ingevoerd, uitgevoerd of vervoerd; B. worden bereid, bewerkt, verwerkt, verkocht, geleverd, verstrekt of vervoerd; C. in bezit zijn, aanwezig zijn of gebruikt worden; D. zijn vervaardigd;


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie