• dinsdag 28 November 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Atompai: Santokhi wordt nooit meer president

| snc.com | Door: Redactie

Tijdens de algemene vergadering van de collectieve vakbeweging heeft de voorzitter van de Surinaamse Politiebond, Mielando Atompai, in gesprek met verslaggevers op maandag 13 november klare taal gesproken.

Keynews

Hijheeft duidelijke gemaakt dat het argument van president Santokhi en minister Raghoebarsing, dat de btw-verhoging op brandstof cruciaal is voor de Staat om ambtenaren te kunnen betalen en andere verplichtingen na te komen, in de prullenbak kan worden gegooid. “Kolder. Het is rommel wat ze vertellen”, aldus de vakbondsleider. Atompai betwist dit standpunt en wijst erop dat de regering meer geld heeft geleend dan de vorige, zonder bestaande schulden af te lossen.

Hij benadrukt dat

de regering voornamelijk geld uitgeeft aan grote projecten, zoals het bouwen van een vergaderzaal voor het parlement voor USD 6 miljoen, terwijl het volk steeds armer wordt. Met een vleugje sarcasme merkt Atompai op dat vrienden en familieleden van de regering blijkbaar floreren, terwijl de rest van de bevolking in armoede achterblijft. “Vrienden en familieleden zijn miljonairs geworden en het volk wordt met de dag armer. Het enige waarin de regering goed is, is afspraken niet nakomen en rancuneuze maatregelen nemen.”

Atompai onthult dat hij in principe niet tegen btw is, maar hij vindt dat het volk niet tegelijkertijd belast kan worden met btw, loon- en omzetbelasting en government-take. Hij pleit voor een minimale loonbelasting, vooral gezien de huidige economische uitdagingen.

De vakbondsleider concludeert dat de regering geen empathie toont voor het volk en bekritiseert parlementariërs zoals Asis Gajadien en Cedric van Samson als hypocriet. Hij wijst op het dubbelzinnige gedrag van Gajadien, die eerder zelf veelvuldig heeft geprotesteerd, maar nu oproept tot terughoudendheid. “De VHP-fractieleider roept mensen op om niet te staken, terwijl hij nummer een is geweest om te protesteren tijdens het vorige bewind.” Atompai voorspelt dat de regering nog 18 maanden heeft en is ervan overtuigd dat Santokhi niet herkozen wordt als president.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie