• donderdag 07 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Amerikaans ADVIESBUREAU KROLL ondersteunt Suriname in wegwerken financiële risico’s

| suriname herald | Door: Redactie

Het internationaal gerenommeerde Amerikaans onderzoeks- en risicoadviesbureau, Kroll Risk and Financial Advisory Solutions, zal Suriname ondersteunen in het wegwerken van de risico’s van money laundering, terrorismefinanciering en de financiering van proliferatie (illegale handel in wapen en munitie). Partijen hebben donderdag op het Kabinet van de President, in bijzijn van president Chan Santokhi, een intentieverklaring getekend. 

Suriname moet tegen november van dit jaar voldoen aan de door de Financial Action Tast Force (FATF) gestelde voorwaarden om niet geblacklist te worden. Roy Baidjnath Panday, coördinator van de Project Implementatie Unit (PIU) van het Anti-Money Laundering Programma, zegt dat het Mutual Evaluation Report van

de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) twaalf aandachtsgebieden heeft opgeleverd. 

Uit alle activiteiten die voortkomen uit deze twaalf aandachtsgebieden zijn er onder meer 150 actiepunten die nader uitgezet kunnen worden in sub-actiepunten. Om alle actiepunten volledig te kunnen uitvoeren is ondersteuning van technische deskundigen met internationale reputatie en ervaring nodig. 

In de zoektocht naar een team dat hieraan voldoet is Suriname terechtgekomen bij het Amerikaanse bureau. “Het is een entiteit die wereldwijd in meer dan 30 landen opereert met haar hoofdvestiging in New York. Het bureau heeft vestigingen in Europese landen waaronder Nederland en Engeland, maar ook Azië, Midden-Oosten en Zuid-Amerika,” zegt Baidjnath Panday. Hij geeft aan dat Kroll ook partnerschappen heeft met internationale financiële organisaties zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de Wereldbank.

Drie vertegenwoordigers van het bureau hebben de afgelopen vier dagen in Suriname met beleidsfunctionarissen gesproken, waaronder de ministers van Justitie en Politie, Financien en Planning, Natuurlijke Hulpbronnen, de governor van de Centrale Bank van Suriname, de waarnemend procureur-generaal, leidinggevenden van het Korps Politie Suriname (KPS), het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT); de Gaming Board; de Deviezencommissie; het Nationale Anti-Money Laundering Committee en de Anti-Money Laundering PIU.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie