• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Agrariërs Saramacca krijgen informatie van NOFA en Trustbank Amanah

| suriname herald | Door: Redactie

Agrariërs in het district Saramacca zijn geïnformeerd over de mogelijkheden die het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) biedt. Dit gebeurde tijdens een vergadering in de mr. Bas Ahmadali multifunctionele zaal te Groningen. Visverwerkers, fruitverwerkers, chipsfabrikanten, verwerkers van groenten en peulvruchten, zuivelproducenten en landbouwers werden ook van informatie voorzien door de Trustbank Amanah.

Het NOFA heeft de aanwezigen zo breedvoerig mogelijk uitleg gegeven over de betekenis van het fonds en de leningsmogelijkheden. Het NOFA verstrekt financieringen als capaciteitsversterking in de visserij-, pluimvee-, en de rijstsector en in kassenteelt en fruitverwerking. Het doel is om agribusiness, de concurrentiepositie en de verdiencapaciteit van de

agrarische bedrijven in Suriname te bevorderen en te versterken.

De Trustbank Amanah is fondsbeheerder van het NOFA. Zij heeft de aanwezigen informatie verschaft over het proces van aanvraagindiening. Men kan tegen een rente van 5.5 procent per jaar maximaal SRD 1 miljoen lenen. De Trustbank Amanah verstrekt nu ook aan vrouwelijke micro-ondernemers 0 procent leningen. Ook hierover werden vrouwen tijdens de vergadering geïnformeerd. Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga riep de agrariërs op om gretig gebruik te maken van de mogelijkheden.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie