• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Met een visie om de productie uit te breiden, is de overheid ook op zoek naar extra markten. Sinds 2021 zijn er meerdere nieuwe kopers aan boord gekomen

$ 7,7 miljard verdiend met rijstexport in het eerste kwartaal van 2022

| snc.com | Door: Google translate

FOTO: Met een visie om de productie uit te breiden, is de overheid ook op zoek naar extra markten. Sinds 2021 zijn er meerdere nieuwe kopers aan boord gekomen

TUSSEN januari en maart 2022 heeft Guyana's bloeiende rijstindustrie ongeveer US $ 37.022.500 binnengehaald, een equivalent van meer dan GY $ 7,7 miljard aan exportinkomsten, volgens cijfers die vrijdag door het ministerie van Landbouw zijn verstrekt.

Er werd uitgelegd dat deze inkomsten afkomstig waren van de export van ongeveer 49.304 ton rijst en rijstproducten in het eerste kwartaal van 2022. Belangrijk is dat de exportopbrengsten uit rijst naar verwachting nog meer zullen groeien,

aangezien veel boeren in het hele land nog steeds padie oogsten van de eerste rijstoogst van het jaar, die in november 2021 begon met het zaaien in het hele land.

Op dat moment had de Guyana Rice Development Board (GRDB) een bumberoogst voorspeld, waarbij de meeste rijstproducerende regio's op schema lagen met hun zaaien. In feite waren de nationale zaaiprognoses voor de huidige oogst gekoppeld aan een algemene doelstelling van 227.240 acres.

Vorig jaar, zelfs met enorme overstromingen, was de rijstindustrie nog steeds in staat het hoofd boven water te houden, met exportopbrengsten van in totaal GY $ 42,2 miljard, een equivalent

van US $ 201 miljoen, als gevolg van de export van ongeveer 434.535 ton rijst, padie en zijn bijproducten .

In 2021 profiteerde de industrie ook van toegenomen markten, aangezien de regering van de People's Progressive Party/Civic (PPP/C) met succes de Britse Maagdeneilanden (BVI) en de Europese landen Estland en Slovenië als lucratieve kopers van Guyana's eersteklas rijst produceren.

Het land was ook in staat om een ​​standaard rijstleveringsovereenkomst te sluiten met zusterland, Barbados, om ervoor te zorgen dat het eilandnatie een constante aanvoer van nietjes heeft.

Minister van Landbouw Zulfikar Mustapha had eerder gezegd dat de voortdurende ontwikkelingen in de rijstindustrie wijzen op een nog grotere ruimte voor groei van de industrie in 2022.

"We hebben nu bijna 42 landen waar we rijst exporteren en we willen dat verbeteren", zei minister Mustapha eerder tegen het ministerie van Openbare Informatie van de regering.

Hoewel de overstromingen van mei 2021 duizenden huishoudens verwoestten en honderden hectaren landbouwgrond verwoestten, was het noodhulpprogramma van de overheid ter waarde van 7,8 miljard dollar voldoende om de meerderheid van de getroffen rijstboeren in staat te stellen terug te keren naar hun velden en de productie te hervatten.

In januari van dit jaar werden, als onderdeel van het mijlpaalbegroting van de regering van $ 552,9 miljard, aanvullende herstelmechanismen en maatregelen opgenomen, en deze zullen naar verwachting als springplank dienen voor verdere vooruitgang van de Guyaanse rijstindustrie.

In feite zal de rijstindustrie alleen al voor 2022 naar verwachting een winst behalen van ongeveer 288,6 miljoen dollar, een equivalent van meer dan 60,3 miljard GY.v

Nu veel boeren nog steeds de eerste rijstoogst van het jaar oogsten, zullen de inkomsten van de sector waarschijnlijk overslaan naar het tweede kwartaal van het jaar
Nu veel boeren nog steeds de eerste rijstoogst van het jaar oogsten, zullen de inkomsten van de sector waarschijnlijk overslaan naar het tweede kwartaal van het jaar

"We zien dat rijst zijn belang behoudt en zijn bijdrage aan onze economie in de toekomst blijft vergroten", zei Dr. Ashni Singh, senior minister in het kabinet van de president met verantwoordelijkheid voor Financiën, tijdens zijn presentatie van de begroting 2022 aan de Nationale Vergadering op 26 januari. , 2022.

Afgezien van het herstel van de sector, dat al effect heeft gehad, is het volgens Dr. Singh een prioriteit voor de regering om de teelt van padie uit te breiden en de productie aanzienlijk te verhogen, vooral als het gaat om variëteiten en producten met meer toegevoegde waarde. Er zijn nu al plannen om de productie met minimaal 8.000 hectare uit te breiden tot 193.000 hectare in 2026.

"Focus in 2022 zal zorgen voor verbeterde drainage en irrigatie om verliezen te beperken, en uitgebreid onderzoek naar nieuwe hoogproductieve variëteiten en zaadproductie.

In dat opzicht werden er faciliteiten voor bodemonderzoek ter beschikking gesteld aan boeren door de bouw van een bodemlaboratorium in het Burma Rice Research Station,” vertelde Dr. Singh.

Inmiddels is in 2021 een laboratorium met toegevoegde waarde voor rijst en rijstproducten opgeleverd.

Verder zal de Guyana Rice Development Board (GRDB) dit jaar meer dan $ 300 miljoen besteden aan plantenveredeling, agronomie, plantenpathologie, entomologie en producten met toegevoegde waarde als onderdeel van zijn onderzoeks- en ontwikkelingsproject.

Er staat ook een extra bedrag van $ 20 miljoen gepland voor de aanschaf van een zaaddroger voor Black Bush Polder, regio Zes (Oost-Berbice-Corentyne), een van de grootste rijstproducerende gemeenschappen van het land, en een van de vele die werden verwoest door de bovengenoemde overstromingen. Van deze apparatuur zullen naar verwachting meer dan 600 rijstboeren in het gebied profiteren.

Daarnaast zal een mini-testmolen (polijstmachine) worden aangeschaft om de kwaliteit van ladingrijst en padie te analyseren.

Vooruitlopend op de toegenomen productie en de toegenomen export zijn in 2021 zes droogvloeren gebouwd in de regio's twee, drie, vijf en zes. Dit jaar komen er twee extra droogvloeren in de regio's drie en vier.

Voortdurende investeringen in de algemene landbouwsector maken deel uit van een bredere inspanning van de door Dr. Irfaan Ali geleide regering om de rekening voor voedselinvoer van de Caribische Gemeenschap (CARICOM) te verlagen door de 15 lidstaten te voorzien van essentiële voedselproducten, waaronder rijst, die blijft een hoofdbestanddeel van het dieet van de regio.

 

BRON: guyanachronicle.com | Google translate

| snc.com | Door: Google translate