• woensdag 15 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

550.000 nieuwe leerboeken voor lagere scholen

| snc.com | Door: Redactie

Bron: Keynews

De verschillende scholen zullen voor het begin van het nieuwe schooljaar nieuwe leerboeken krijgen. Landelijk zullen er ruim 550.000 nieuwe boeken verdeeld worden op de verschillende basisscholen.

Dit maakte Program Manager Etienne Joemai van Basis Education Improvement Programme donderdag bekend tijdens een persconferentie in het Cenasu-gebouw. Hij gaf aan dat er heel lang, sinds 2007, een samenwerking is met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de Inter-American Development Bank (IDB).

Er worden steeds investeringen gedaan in het onderwijs. Het voornaamste doel van de investeringen is het verbeteren van het basisonderwijs van Suriname. Een van de manieren waarop er geprobeerd

wordt het onderwijs te verbeteren, is de introductie van nieuwe boeken die gebaseerd zijn op Surinaamse standaarden.

“Ongeveer 550.000 boeken zijn al klaar en moeten nu verdeeld worden op de lagere scholen.” Het gaat in deze om de vakken: Taal, Rekenen, Geschiedenis, Kunst, Cultuur en Educatie en Bewegingsonderwijs. Er zijn ook Surinaamse leesboeken ontwikkeld, die ook verdeeld zullen worden op de scholen. Er zijn in totaal 35 leerlingenboeken, 38 handleidingen voor leerkrachten vervaardigd en aan deze boeken hebben ruim 200 ontwikkelaars gewerkt. “Het is een heel intensieve investering geweest.”

Joemai zei verder dat deze boeken in 2022 uitgetest zijn in verschillende districten en er

is feedback gekregen. Vervolgens is de feedback geëvalueerd en zijn er aanpassingen gebracht aan de boeken. De leerkrachten zullen ook getraind worden, zodat zij weten hoe zij omgaan met de leerstof in deze boeken. “Er zal ook een hulplijn opgezet worden zodat we in kunnen gaan op vragen vanuit het veld en er zal ook een team opgesteld worden dat het veld in zal gaan om de leerkrachten te ondersteunen.” Hij benadrukt dat er voor volgend schooljaar genoeg boeken zijn, dus er zullen geen tekorten optreden.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie