• donderdag 20 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

465 kilo cocaïne: Zeven jaar cel voor Brunswijks beveiligingschef en oud-politiecommissaris

| snc.com | Door: Redactie

De hoofd beveiligingsman van de Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk, en een voormalige politiecommissaris, zijn donderdag in Paramaribo veroordeeld tot zeven onvoorwaardelijke jaar celstraf voor betrokkenheid bij een transport van 465 kilo cocaïne. Het gaat om Dennis E. en Ruben P. In totaal zijn er vijf verdachten in de zaak.

Deze straf is opgelegd vanwege hun betrokkenheid bij de vangst van 465 kilo cocaïne aan de Smaragdstraat. Ze hebben al twee jaar en vier maanden van hun straf uitgezeten en komen in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating na vier jaar en zes maanden.

Rechter Maureen Dayala heeft aangegeven dat de tijd die de mannen sinds

13 oktober 2021 in detentie hebben doorgebracht, in mindering wordt gebracht op de totale strafduur. De nog voortvluchtige Marciano L. is veroordeeld tot acht jaar cel, en Santana T. tot tien maanden onvoorwaardelijke cel, die hij inmiddels heeft uitgezeten. Een vijfde verdachte, Gene K., is vrijgesproken.

De cocaïne werd ontdekt op 1 september 2021 in een busje in de garage van een pand aan de Smaragdstraat. Uit onderzoek bleek dat Gene K. het busje had gehuurd voor Marciano L., zonder te weten dat het voertuig gebruikt zou worden voor drugstransport. De rechter vond geen bewijs van betrokkenheid van Gene K. bij

de drugshandel en sprak hem vrij.

De veroordeelden ontvingen rechtsbijstand van verschillende advocaten. Anonieme getuige X heeft verklaard dat hij informatie had gekregen over een vliegtuig dat een noodlanding maakte te Adjoemapasi en dat hij Dennis E. had gezien met een zwaar beladen busje, wat leidde tot hun arrestatie en veroordeling. De zaak blijft verder ontrafelen met deze recente uitspraak.

 

| snc.com | Door: Redactie