• donderdag 18 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

43e CARICOM-vergadering van regeringsleiders van 3 - 5 juli In Suriname

| | Door: Redactie

De 43e reguliere vergadering van de Caribische Gemeenschap (CARICOM) Conferentie van Regeringsleiders zal worden gehouden in Paramaribo, Suriname, van zondag 3 juli tot dinsdag 5 juli.

Tijdens de top zullen de regeringsleiders agendapunten onderzoeken zoals Advancing the CARICOM Agri-Food Systems Agenda; Klimaatfinanciering; Beveiligingsproblemen, zaken die voortkomen uit de 49e bijeenkomst van de Gemeenschapsraad, en een update over COVID-19 en andere opkomende gezondheidsproblemen.

Bovendien zullen leiders updates ontvangen over grenskwesties tussen Belize en Guatemala, en Guyana en Venezuela. Aan het einde van de driedaagse conferentie zullen de regionale leiders een aantal besluiten bekrachtigen; een communiqué uitbrengen en de datum kiezen van hun volgende top, die op de Bahama's zal plaatsvinden.

Premier Mia Amor Mottley zal een delegatie uit Barbados leiden. Mevr. Mottley – die het leidende regeringshoofd is in het CARICOM Quasi-Kabinet met verantwoordelijkheid voor de interne markt en economie, inclusief een monetaire unie – zal naar verwachting een rapport presenteren over de CARICOM interne markt en economie.

Tijdens zijn aanwezigheid op de top zal premier Mottley ook deelnemen aan bilaterale ontmoetingen met de president van Suriname; Secretaris-Generaal Vereniging van Caribische Staten; waarnemend uitvoerend directeur, Economische Commissie voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, evenals de CEO van de CARICOM Competition Commission, om er maar een paar te noemen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| | Door: Redactie