• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

4000 e-ID-kaarten nog niet afgehaald

| snc.com | Door: Redactie

Er zijn nog 4000 e-ID-kaarten, die nog liggen op de verschillende Bureaus voor Burgerzaken en die afgehaald moeten worden”, zegt directeur Nasier Eskak van de Binnenlandse Zaken.

Keynews

De topman zegt dat de meeste burgers niet weten dat hun e-ID-kaarten al af zijn, hierdoor worden de kaarten niet afgehaald. Er is een werkgroep gevormd om dit probleem aan te pakken. De burgers die nog hun e-ID-kaarten moeten afhalen, zijn opgebeld, maar het is gebleken dat een aantal nummers, die bij de aanvraag doorgegeven zijn, niet meer actief zijn of toebehoren aan andere personen.

“We weten nu wel hoeveel nummers niet in werking zijn en welke nummers

behoren tot andere personen.” Hij deelt mee dat er binnenkort een algemene oproep gedaan zal worden aan de burgers om de kaarten af te halen. “We gaan burgers bewust maken en oproepen om de kaarten te komen halen.” “Sommige e-ID-kaarten liggen al langer dan een jaar.”

Eskak meent dat het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) ook sms-berichten stuurt naar burgers, wiens kaarten al afgehaald kunnen worden. “Het is ook gebleken dat de mensen wel een sms krijgen, maar de mensen lezen het bericht niet.”

Er speelt hier ook een ander probleem, waarbij de burgers niet weten of het sms-bericht van CBB komt

of het een fake-bericht is. Eskak zegt dat als het bericht verzonden wordt door CBB, dan kunnen de burgers niet zien dat het bericht afkomstig is van CBB. “Men ziet gewoon een nummer verschijnen, waardoor men denkt dat het om een fake bericht gaat.” “We zijn bezig ook dit op te lossen.”


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie