• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Foto: BBGO-voorzitter, Renate Wouden

1000 SRD EXTRA VOOR SOMMIGE AOV-ERS, NAAST 1250 SRD PER MAAND

| united news | Door: Redactie

Foto: BBGO-voorzitter, Renate Wouden

De regering heeft het besluit genomen om seniorenburgers die alleen met een Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) moeten rondkomen of een laag pensioen ontvangen, een optopping te geven van 1000 SRD over een periode van één jaar.

De Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) is ingeroepen voor ondersteuning van dit project. “Die gaan dan helpen om die groep te”, zegt de coördinator van het Herstelplan, Marten Schalkwijk.

Aan meer dan 70.000 seniorenburgers wordt de AOV maandelijks uitgekeerd. Per ingaande 1 maart wordt de AOV verhoogd van 1000 SRD naar 1250 SRD. Hiernaast zal voor een periode van één jaar een

extra financiële injectie gegeven worden van 1000 SRD. “Natuurlijk weten wij als BBGO dat met 2250 SRD je niet een heleboel kan doen. Maar dat is natuurlijk beter dan 1250 SRD”, zegt BBGO-voorzitter, Renate Wouden. De BBGO is van mening dat de AOV niet algemeen verhoogd hoefde te worden. Een aantal gepensioneerden zouden een heel goed pensioen hebben, dat de AOV die zij als extra krijgen eigenlijk niet nodig hebben. “Bij de registratie zal er een heel sterke controle zijn. Want we weten natuurlijk wel dat mensen pensioen krijgen. 

Er zijn gepensioneerde ambtenaren, maar er zijn ook gepensioneerden van de particuliere

sector, en die zijn allemaal geregistreerd bij het AOV-kantoor”, zegt Wouden.

Tijdens de registratie zal bekend zijn hoeveel van de seniorenburgers daadwerkelijk in aanmerking zal komen voor de extra 1000 SRD.

UNITEDNEWS

| united news | Door: Redactie