• dinsdag 05 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gehele ABOP/PL-fractie blijft zonder mededeling weg bij start verdere behandeling bankwetten

| waterkant | Door: Redactie

Alle 10 leden van de ABOP/PL-fractie hebben dinsdag massaal verzuimd om aanwezig te zijn bij de starte van de verdere behandeling van de twee bankwetten in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA). Het gaat om de Wet Toezicht Bank- en Kredietwezen 2023 en Wet Herstel en Afwikkeling Kredietinstellingen.

Het was NDP-parlementariër Melvin Bouva die deze kwestie tijdens de spreekbeurt van Financiënminister Stanley Raghoebarsing onder de aandacht bracht van waarnemend parlementsvoorzitter Dew Sharman en hem vroeg of er enige mededeling vanuit de geelzwarte fractie hierover was. Volgens Bouva heeft deze openbare vergadering voortgang gehad dankzij de medewerking van de NDP-fractie om quorum

te verlenen.

Sharman gaf toen aan dat hij in ieder geval niet op de hoogte is van de exacte reden van afwezigheid.

Parlementsvoorzitter Marinus Bee, die ook uit de gelederen van de ABOP komt, is momenteel samen met de leden Ashwin Adhin (NDP) en Sidik Moertabat (VHP) voor een missie in Washington. In het komend weekend zal een andere parlementaire delegatie voor een missie afreizen naar China.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar deelde mee dat zijn fractiegenoot Stephen Tsang samen met enkele fractieleiders hierin zal participeren.

UPDATE: een deel van de ABOP/PL-fractie is later wel aangeschoven bij de vergadering. Fractieleider Obed Kanapé gaf aan het einde

van de vergadering aan dat zijn fractie in tegenstelling tot wat Bouva beweert, wel quorum heeft verleend. Beide bankwetten zijn met 35 stemmen aangenomen. Kanapé gaf niet aan waarom de fractie er niet was bij de start.

| waterkant | Door: Redactie