• dinsdag 07 May 2024

Onderbemande Ivorianen verslaan Mali met verbluffende late comeback

| dagblad suriname | Door: Redactie

In een dramatische wending tijdens de Africa Cup of Nations in Bouaké, Ivoorkust, hebben de met tien man spelende Ivorianen Mali verslagen met 2-1 na een late comeback. Oumar Diakité scoorde in de blessuretijd van de verlenging, wat Ivoorkust naar de halve finales stuwde. Simon Adingra zorgde in de 90e minuut voor de gelijkmaker, waardoor het team ondanks een numerieke achterstand wegens een rode kaart voor Odilon Kossounou, kon doorstoten. Diakité zal de halve finale tegen Congo missen door een schorsing na zijn tweede gele kaart.

In een andere kwartfinale was Ronwen Williams, doelman van Zuid-Afrika, de held door vier strafschoppen

te stoppen tegen Kaapverdië. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel na verlenging, maar Zuid-Afrika wist uiteindelijk met 2-1 te winnen in de strafschoppenreeks. Zo gaat Zuid-Afrika voor het eerst in 24 jaar door naar de halve finale van de Afrika Cup, waar ze tegen Nigeria zullen spelen.