• maandag 06 May 2024

Olympische Kwalificatiewedstrijden 2024: Titelverdediger Brazilië verrassend verslagen door Paraguay met 1-0

| dagblad suriname | Door: Redactie

In de laatste groepsfase van de Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2024, waar Brazilië, Paraguay, Argentinië en Venezuela strijden om twee beschikbare plekken voor de Spelen in Parijs, heeft Brazilië een onverwachte nederlaag geleden tegen Paraguay. Een doelpunt van Fabrizio Peralta net voor de rust was genoeg voor Paraguay om de overwinning te behalen. Het was een significante tegenslag voor Brazilië, het land dat de gouden medaille won tijdens de Spelen van 2020 in Tokio, vooral nadat het grote talent Endrick een penalty miste in de eerste helft.

In een ander kwalificatiespel werd een gelijkspel gered door Venezuela tegen

Argentinië dankzij een penalty in de laatste minuten. Het spel eindigde met twee rode kaarten voor Argentinië en één voor Venezuela.

Brazilië moet nu tegen Venezuela spelen, terwijl Paraguay het opneemt tegen Argentinië. De kwalificatieronde wordt afgesloten op 11 februari in Caracas.