• dinsdag 07 May 2024

Iran verslaat Japan met late strafschop en bereikt halve finales Asian Cup

| dagblad suriname | Door: Redactie

In een spannende confrontatie tijdens de Asian Cup heeft Iran Japan verslagen met 2-1 dankzij een strafschop in de 96e minuut door Alireza Jahanbakhsh. Deze overwinning stuurt Iran, dat drie keer eerder de titel won, naar de halve finale tegen Qatar of Oezbekistan. Iran maakte een indrukwekkende comeback nadat Japan de leiding nam in de eerste helft door een doelpunt van Hidemasa Morita. De gelijkmaker kwam tien minuten na de rust van Mohammad Mohebi, waarna Iran de wedstrijd domineerde. De dramatische overwinning werd verzegeld toen Jahanbakhsh zijn koelbloedigheid behield en de beslissende penalty benutte. Coach Amir Ghalenoei prees zijn team

voor hun geweldige tweede helft en merkte op dat deze overwinning een keerpunt kan zijn voor het Iraanse voetbal. Iran miste de geschorste speler Mehdi Taremi, maar wist desondanks de overwinning te behalen en hoopt op hun eerste Aziatische titel sinds 1976.