• maandag 29 November 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Zwemster Peiter verwacht sterk deelnemersveld Pan-Am Games

| de ware tijd | Door: Redactie

Zwemster Peiter verwacht sterk deelnemersveld Pan-Am Games

23/10/2021 06:04 - Marinio Balsemhof

Chantell Peiter en Anthony Nesty. Foto: collectie Chantell Peiter  

PARAMARIBO - De Surinaamse zwemster Chantell Peiter verwacht een sterk deelnemersveld tijdens de eerste Junior Pan-Am Games, maar wil een topprestatie neerzetten. "Tijdens dit toernooi kan men zich meteen kwalificeren voor de Pan-Amerikaanse kampioenschappen van 2023, dus verwacht ik dat de beste sporters van de regio - die binnen de leeftijdsklasse vallen - zullen meedoen."

Peiter maakt deel uit van de selectie die Suriname van 25 november tot en met 5 december zal vertegenwoordigen in Cali, Colombia. Zij komt uit op de 50 en 100 meter vrije slag. Peiter is blij dat zij eindelijk weer aan wedstrijden mag meedoen.

"Het voelt goed aan. Het is wel anders, omdat het een groot internationaal toernooi is en geen lokale wedstrijd", zegt ze. Het is ietwat moeilijk om de school en training te combineren, maar de zwemster verzekert een goede voorbereiding achter de rug te hebben.

  Tweet  Gerelateerde artikelenSporterscommissie SOC maakt doping bespreekbaarKarateka Joekoe niet meer naar Junior Pan-Am GamesTosh van Dijk op trainingskamp in NederlandVolledige vaccinatie vereist voor toegang Surinaamse sporters in Colombia'Herverkiezing bevestiging dat we het goed hebben gedaan' Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie