• vrijdag 29 March 2024

Zwemmer Renzo Tjon-A-Joe succesvol in België

| de ware tijd | Door: Redactie

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Surinames Renzo Tjon-A-Joe heeft zaterdag succes geboekt in België. Tijdens de Antwerp Diamond Speedo Race 2023 kwam hij als winnaar uit de bus op de 50 meter vrije slag. Tjon-A-Joe, die namens De Dolfijn Amsterdam meedeed aan de wedstrijd, won de finale in 22,20 seconden.

In het Olympische zwembad Wezenberg in Antwerpen wist hij Sean Niewold (22,61) en Brandon van den Berg (22,88), die voor de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) uitkwamen, voor te blijven. Zijn De Dolfijn-clubgenoot Jesse van der A moest genoegen nemen met de vijfde plaats in 23,35 seconden.

Ook in de voorronde was Tjon-A-Joe het

snelst geweest. Hij klokte toen 22,48 seconden. Niewold en Van den Berg hadden in de series eveneens de tweede en derde tijd, te weten 22,95 om 23,12 seconden. De Surinamer en Niewold zaten in dezelfde serie, de vijftiende heat. Van der A (23,64) ging als zevende over naar de finale.

Tjon-A-Joe, die zondag de skins (afvalrace) zwemt, hielp De Dolfijn vorig weekend in Amersfoort aan de titel tijdens de finale van de Dutch Swimming League. Hij was de ‘lead-off’ zwemmer van de succesvolle estafetteteams, die de eerste plaats behaalden op de 4×50 meter vrije slag gemengd (1:36,04) en op de 4×100

meter vrije slag gemengd (3:35,22).