• zaterdag 02 July 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Zwemmen of verdrinken voor U20 Natio

| de ware tijd | Door: Redactie

door Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — “Het is zwemmen of verdrinken. Wij moeten vol ervoor gaan.” Dat beseft bondscoach coach Werner Blackson over de cruciale wedstrijd van de Surinaamse voetbalselectie onder twintig jaar donderdagavond zeven uur tegen Trinidad en Tobago. U20 Natio kan door verliezen tegen Mexico (0-8) en Haïti (0-3) alleen bij winst naar de volgende ronde van het Concacaf-kampioenschap in Honduras.

Blackson ziet nog goede mogelijheden voor zijn ploeg om door te stoten. Hij wil een vroege uitschakeling voorkomen en hoopt dat in het Francisco Morazán Stadion de doelpunten donderdag wel aan Surinaamse zijde zullen vallen. De bondscoach wijst erop dat zijn spelers tegen Mexico en Haïti kansen hebben kunnen creëren, maar dat de afronding niet goed was. “Wij moeten nu doelpunten maken, omdat je dan een makkelijke wedstrijd speelt.”

Bondscoach Werner Blackson geeft instructies tijdens de training. Naast hem Ammiel Reingoud, die in de eerste partij de rode kaart kreeg. [Foto: SVB]

Vanwege het must win-karakter van de ontmoeting is er voor donderdag voor een aanvallendere beginformatie gekozen. Blackson verwacht ook dat Trinidad en Tobago zich defensiever gaat opstellen, omdat de eilanders genoeg hebben aan een gelijkspel om de knock-outfase te halen. Chesron Oostwoud is zich bewust van de situatie waarin het elftal verkeert en ook hij hoopt dat Suriname tegen Trinidad goals maakt. “Wij hebben geen keus meer. Wij hopen dat de doelpunten nu zullen vallen, ook omdat wij nog onze eerste goal van het toernooi moeten maken”, zegt de middenvelder. Hij ziet Suriname doorstoten.

Technisch directeur Biswajeet Kali benadrukt dat Trinidad en Tobago over een goed voetballend elftal beschikt en dat Suriname zich daarop heeft voorbereid. Hij hoopt dat de taken goed zullen worden uitgevoerd en dat de spelers profijt kunnen trekken uit de zwakke punten van de tegenstander. Net als Blackson en Oostwoud gelooft hij nog in kwalificatie van Suriname. “Zolang de negentig minuten tegen Trinidad niet zijn verstreken maken wij kans”, aldus Kali.

Doelman Jonathan Fonkel plukt de bal uit de lucht tijdens de training. Hij viel tegen Haïti in de 69ste minuut in. [Foto: SVB]

| de ware tijd | Door: Redactie