• vrijdag 17 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Zoon doodgeschoten omdat hij verdachten waarschuwde om zijn moeder niet te molesteren

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- De 22-jarige Lorenzo Dhal is maandagmiddag na een schietincident omstreeks 17.40 uur op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo komen te overlijden, meldt de Surinaamse politie in een officieel bericht

Alvorens het schietincident zich voordeed, vond er een woordenwisseling plaats tussen de moeder van een vriend van Lorenzo en vier mannen bij een hotel aan de Calcuttastraat. Daarbij waarschuwde Lorenzo het viertal de vrouw niet te molesteren, aangezien zij veel ouder is en zich niet wilt inlaten met kleine jongens.

Om erger te voorkomen brachten Lorenzo en zijn vriend de vrouw in een personenauto weg en stopten bij een Carwash aan de Herman Steinbergstraat.

De vier jongemannen begaven zich kort daarna in een Noah-busje ter plaatse om Lorenzo om rekenschap te vragen. Het viertal stapte uit, van wie één hunner gewapend was met een scherp voorwerp en een andere met een vuistvuurwapen.

Er ontstond toen een schermutseling tussen hen en Lorenzo. Op een bepaald moment schoot de verdachte met het vuistvuurwapen op Lorenzo.

Het slachtoffer werd geraakt in zijn buik en door omstanders afgevoerd naar de SEH. Bij aankomst bleek hij het leven te hebben gelaten.

Na de daad verlieten de mannen met een hoge snelheid de plek. Na verkregen en uitgewerkte informatie werden de vier mannen met assistentie van het RBTP bij de controlepost te Stolkertsijver aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Het gaat in deze om de 21-jarige schutter Chequildo S., bij wie het vuistvuurwapen is gevonden. Deze verdachte heeft bekend de schoten te hebben gelost.

Verder zijn Sivarino J. en Roiek K., beiden 21 jaar en Joël A. (31) die gewapend was met het scherp voorwerp in de kraag gevat. Het scherp voorwerp is echter nog niet achterhaald.

Alle vier verdachten zijn in verzekering gesteld, terwijl het ontzielde lichaam van Lorenzo voor obductie door de politie in beslag is genomen.

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie