• donderdag 27 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Zonder Fernandes-kerstbrood, geen kerstgevoel’

| de ware tijd | Door: Redactie

‘Zonder Fernandes-kerstbrood, geen kerstgevoel’

28/11/2021 21:27 - Sharon Singh

Fernandes Bakkerij luidde dit jaar het kerstseizoen in met een drive-thru-event. Passerende automobilisten en passagiers werden getrakteerd op een plakje kerstbrood met kaas. Binnen twee uur was het 40 meter lange megakerstbrood opgesmuld. Foto: Sharon Singh  

PARAMARIBO - De traditionele kerstbroodlaunch van Bakkerij Fernandes verliep dit jaar anders dan de voorgaande edities. Waar voorheen consumenten konden proeven van een plakje kerstbrood met kaas door zelf naar de ‘warme bakker’ toe te stappen, werd dit kerstseizoen gekozen voor een ‘drive-thru’ en een ‘virtueel festijn’ bij de hoofvestiging aan de Kernkampweg. Aan de vrolijke gezichten te oordelen, waren bezoekers in een goede stemming. De straat was feestelijk versierd met lampionnen.

Het is zaterdag als toeschouwers en automobilisten kunnen genieten van artiesten, clowns en de kerstman die statig naast zijn slee staat. Al om zes uur is er sprake van een enorme drukte. Auto's staan aan weerszijde van de weg geparkeerd. Echter is er geen doorgang mogelijk voor voetgangers die naar de bakkerij wilden gaan. "Ik hoop toch een stuk te mogen proeven, hopelijk blijft er nog wat over voor de mensen die buiten staan", merkt Harold op. Voor hem is Fernandeskerstbrood het lekkerst. "Zonder Fernandeskerstbrood, heb je geen kerstgevoel", stelt hij. Uitje van gemaakt

 Ook Ivy en haar gezin uit Voorburg delen deze mening.  "Vorig jaar konden we het niet meemaken doordat het virtueel werd gehouden, maar dit keer wilden we het echt niet missen. Bovendien hadden we niets thuis te doen. We hebben tegen Kerst altijd Fernandeskerstbrood in huis", zegt Ivy. Ook Oswald uit Lelydorp heeft er een heel uitje van gemaakt, want zijn kinderen wilden in de speeltuin ravotten. "In plaats daarvan hebben ze kunnen genieten van clowns en kerstmuziek. Wij hebben gesmuld van het sneetje kerstbrood met kaas."

Dit jaar besloot Fernandes drie instellingen te gedenken. Op Facebook mochten mensen een sociale instelling selecteren. De drie met de meeste stemmen waren Stichting 1 voor 12, kindertehuis Hoop voor kinderen en het bejaardentehuis Huize Lunhor. Elke organisatie ontving een cheque ter waarde van 10.000 Surinaamse dollars. "Deze geste kan alleen door de toegewijde klanten,  die het heel jaar door het bedrijf hebben ondersteund. Dat maakt ons zo sterk", benadrukt Kurt van Essen, managing director van Fernandes Bakkerij.

  Tweet 

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie