• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Zes diasporavoetballers in 22-koppige selectie Natio

| suriname herald | Door: Redactie

Bondscoach Stanley Menzo heeft zijn selectie voor de oefenwedstrijden van Natio al gereed. De 22 namen van de spelers die zullen deelnemen aan het driehoekstoernooi met Barbados en Guyana zijn intussen bekend. Menzo liet tijdens een persconferentie op 21 januari, waar hij door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) aan het publiek werd gepresenteerd, weten dat hij een beroep zou doen op een aantal diasporaprofs die hebben gediend onder voorganger Dean Gorré.

Ze hadden tot en met die dag nog de gelegenheid om aan te geven als ze naar Suriname konden afreizen. Van de negen namen die Menzo noemde zitten zes in de selectie die op 28 januari eerst tegen Barbados en op 1 februari tegen Guyana uitkomt. Het gaat om doelman Warner Hahn (Go Ahead Eagles) verdedigers Myenty Abena (Slovan Bratislava) Ryan Donk (Kasimpasa) en Dion Malone (NAC), middenvelder Ryan Koolwijk (PEC Zwolle) en aanvaller Florian Jozefzoon (Quevilly-Rouen). Menzo noemde 21 januari ook de namen van Kelvin Leerdam, Damil Dankerlui en Ishan Kort, maar die zijn niet van de partij.

Menzo had op 22 januari al zijn eerste training met de lokale voetballers. De SVB liet via haar social mediakanalen weten dat twee spelers uit die groep helaas uit de boot vielen vanwege een positieve coronatest terwijl een derde een voetblessure opliep tijdens de oefening. De voetbalbond maakte de namen niet bekend.

Formatie
Het wordt voor Menzo zijn debuut als bondscoach van Natio, nadat hij ook al het nationaal elftal van Aruba onder zijn hoede had. De oefenmeester gaf op 21 januari al prijs in welke formatie hij zal aantreden tegen Barbados en Guyana. “Voetbal blijft zich ontwikkelen en soms moet je je visie bijstellen, maar je moet wel een basis hebben. Mijn basis is 4-3-3, maar dat kan je op een heleboel manieren spelen. Ik probeer vanuit mijn visie met de middelen, die ik heb de kwaliteiten van mijn spelers zo optimaal mogelijk te gebruiken en voordelen uit te halen.”

De oefenwedstrijden tegen Barbados en Guyana, beiden om zeven uur ’s avonds in het Frank Essed Stadion, worden vanwege de coronapandemie zonder publiek afgewerkt. In maart volgen er weer interlandwedstrijden tijdens de Fifa-window waarna in juni en september de Concacaf Nations League op programma staat.

Selectie:
Doel: Warner Hahn, Claidel Kohinor en Obrendo Huiswoud.
Verdediging: Ryan Donk, Myenty Abena, Dion Malone, Zerguinho Deira, Urvin Tjon A Loi, Quirel Mase, Ivanildo Misidjan, Giorgio Boi en Anduelo Amoeferi.
Middenveld: Ryan Koolwijk, Donovan Rellum, Sercinho Eduard, Albert Nibte, Miguel Darson en Bjorn Zandvliet.
Aanval: Florian Jozefzoon, Dimitrie Apai, Jerrel Wijks en Jamilho Rigters.

| suriname herald | Door: Redactie