• donderdag 27 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Zenuwen nekken volleybalsters tegen Colombia

| de ware tijd | Door: Redactie

Zenuwen nekken volleybalsters tegen Colombia

02/12/2021 03:12 - Marinio Balsemhof

Suriname verloor woensdag van Colombia en speelt donderdag tegen Mexico. Foto: Marinio Balsemhof  

CALI - "De dames waren zenuwachtig en dat is de voeding geweest voor tal van individuele en teamfouten." Tot die conclusie komt bondscoach Fenno Misidjan, nadat het volleybalteam van Suriname in straight sets - 11-25, 9-25, 11-25 - werd verslagen door gastland Colombia tijdens de eerste Pan-Amerikaanse Spelen voor junioren in Cali.

In een luidruchtige hal kon Suriname geen vuist maken tegen de leeftijdgenoten van Colombia. Misidjan, die samen met Janice Valies de leiding heeft over de selectie, zegt dat door de zenuwen zijn speelsters niet in hun spel konden komen. "Niet de setters, niet de aanvallers, kortom het heel team. Vandaar het resultaat."

Hij vond Colombia daarentegen goed spelen. "Het team was goed op de bal en hun aanval was goed. Zij hebben het goed gedaan. Wij moeten nu de wonden likken en de volgende game beter starten." Misidjan meent dat hij en Valies ervoor moeten zorgen dat de groep mentaal voorbereid is op de wedstrijd van donderdag tegen Mexico. "Dat is nagenoeg het enige wat wij moeten doen omdat het daaraan ligt."

Hij wijst erop dat een sporter niet kan presteren als het mentaal niet goed zit. "Dat is de voornaamste reden dat geen van de dames kon presteren. Wij hebben geen echte krachtmeting kunnen doen om voort te kunnen borduren voor de volgende partij." Mexico, dat woensdag na een spannende strijd verloor van Argentinië (22-25, 26-24, 25-14, 11-25, 16-14), is volgens hem heel scherp in de aanval. Suriname zal, analyseert hij, beter moeten zijn in de pass om tot goede en scherpe aanvallen te komen.

  Tweet  Gerelateerde artikelenPan-Am Juniors: Jalen Lisse laatste in heatBadmintoncoach Gilmar Jones legt pijnpunten blootPan-Am Juniors: Coach Pinas niet ontevreden met verrichtingen zwemmersVerbeterde personal best niet genoeg voor kwalificatie zwemmersPan-Am junior: Powdar strandt in series 200 vrij Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie