• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Zeker 125 doden bij voetbalrellen in Indonesië

| de ware tijd | Door: Redactie

JAKARTA — Chaos na een voetbalwedstrijd heeft zaterdag in Indonesië aan meer dan 125 mensen het leven gekost. Na de wedstrijd Arema-Persebaya in de stad Malang stroomden supporters het veld op, waarna de politie grote hoeveelheden traangas afvuurde. In de paniek die ontstond werden honderden mensen onder de voet gelopen, met zeker 125 doden en 180 gewonden als gevolg.

Eerder werd bericht dat er 174 slachtoffers waren omgekomen, maar dat werd later tegengesproken en bijgesteld door de autoriteiten omdat er slachtoffers dubbel waren geteld. Het drama in het Kanjuruhan-stadion behoort tot de bloedigste incidenten rond voetbalwedstrijden ooit.

Arema en Persebaya Surabaya spelen

in de hoogste divisie van het Indonesische voetbal, de Liga 1, en gelden als aartsrivalen. Na afloop van de wedstrijd, die de club uit Malang met 2-3 verloor, bestormden duizenden supporters van beide teams het veld. De politie zette – ondanks dat wereldvoetbalbond Fifa dit verboden heeft in voetbalstadions – traangas in om de fans te verdrijven, waarna er grote chaos en paniek ontstond bij de fans.

Volgens de politie kwamen 34 mensen om in het gedrang op het veld. De anderen overleden later in ziekenhuizen. De meesten zouden zijn gestorven door zuurstofgebrek. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder kan oplopen. President Joko Widodo zei zondag dat de competitie pas mag doorgaan als er grondig onderzoek is gedaan naar de veiligheid rond voetbalwedstrijden.

[de Volkskrant/De Telegraaf]

| de ware tijd | Door: Redactie