• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Zaak in Paramaribo propvol ouders en kinderen om schooluniform te kopen is onaanvaardbaar

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

Voorlezen

GFC NIEUWSREDACTIE-  Deze week was een zaak aan de Zwartenhovenbrugstraat, vlakbij de Steenbakkerijstraat in Paramaribo, op frequente tijden propvol met kinderen en ouders die een schooluniform moesten kopen.

Dat laat het KIVC aan GFC Nieuws weten.

Het VrouwenCollectief vindt het een zeer kwalijke zaak dat de regering toelaat dat zoveel mensen tegelijk worden toegelaten in een gebouw dat nota bene airconditioning heeft en dus niet goed wordt geventileerd.

“Het is onaanvaardbaar dat de overheid in deze periode waarin de Delta variant van het coronavirus voor zoveel sterfgevallen zorgt in Suriname, volwassenen en jongeren bij elkaar propt in een kledingzaak om hun schooluniform te kopen”, staat in een verklaring van het KIVC.

“Op basis van rapportages die wij hebben ontvangen weten wij dat afgelopen maandag bovendien een heleboel jongeren in de zaak geen mondkapje op hadden”.

Frappant is dat een dag ervoor er een lockdown was ingesteld.

“En een dag later gaat men massaal, met honderden tegelijk, vele tieners zonder mondkapje, een niet geventileerde kledingzaak binnen om schooluniformen te kopen. Het is zo dweilen met de kraan open”, aldus het KIVC.

Het VrouwenCollectief had graag gezien dat er gezorgd was voor een betere spreiding van de klanten en het koopproces van schoolspullen ordentelijker was verlopen.

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie