• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Youth Odesur: Suriname als geheel terug

| de ware tijd | Door: Redactie

Youth Odesur: Suriname als geheel terug

09/05/2022 03:30 - Van onze redactie

Rivano Bisphan (l) en Miracle Abdillah (r) haalden, onder leiding van coach Gilmar Jones (m), brons binnen voor Suriname. Foto: Rakesh Parag  

PARAMARIBO - De sportdelegatie van Suriname die heeft geparticipeerd in de derde Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen in Rosario vertrekt maandag uit Argentinië en moet, als alles goed verloopt, woensdagochtend terugzijn in Paramaribo. Delegatieleider Desiré Eendragt zegt dat zondagmiddag iedereen negatief testte op Covid-19.

Dat wil zeggen dat ook zwemster Kaelyn Djoparto, die op 1 mei positief bleek en daardoor niet meer kon afreizen, op de vlucht zit. "Ik had eerder al gezegd dat ik als laatste vertrek. Ik laat niemand achter", aldus Eendragt tegenover sportjournalist Rakesh Parag, die dagelijks voor de verslaggeving zorgde vanuit Rosario.

De derde editie van de jeugdspelen werd zondag formeel afgesloten. De badmintonspelers Miracle Abdillah en Rivano Bisphan kregen de bronzen medaille, die ze zaterdag behaalden in het gemengddubbelspel. Eendragt praat over een geslaagd evenement, hoewel er aan het begin kinderziektes waren. Echter, deze zijn opgepakt door de organisatie.

Abdillah en Bisphan, beiden heel blij met hun medaille, werden spontaan toegezongen door de sporters van Chili, met wie Suriname een hotel deelde. Door hun brons staat Suriname nu op negen medailles in dit toernooi: één zilver en acht brons. Bij de eerste editie (Lima, Peru) behaalde het land één zilver en drie brons en vier jaar later in Santiago, Chili vier brons.

Het erepodium van het onderdeel gemengddubbel, inclusief de Surinamers Miracle Abdillah en Rivano Bisphan (groen jacket). Peru pakte goud en zilver, het brons was voor Suriname en Chili.

  Tweet  Gerelateerde artikelenYouth Odesur: Brons voor badmintonspelers Abdillah en BisphanYouth Odesur: Atleet Koorndijk haalt doelstellingYouth Odesur: Badminton minimaal verzekerd van brons'Wij kunnen niet zo naar huis gaan'Youth Odesur: Koorndijk wil onder twee minuten lopen Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie