• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Youth Odesur: Brons voor badmintonspelers Abdillah en Bisphan

| de ware tijd | Door: Redactie

Youth Odesur: Brons voor badmintonspelers Abdillah en Bisphan

07/05/2022 21:33 - Van onze redactie

Miracle Abdillah en Rivano Bisphan hebben geen potten kunnen breken tegen Munar en Viale van Peru maar keren wel terug met de bronzen medaille. Foto: Rakesh Parag  

PARAMARIBO - Suriname sluit dankzij Miracle Abdillah en Rivano Bisphan de derde Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen met één medaille af. De badmintonners behaalden zaterdag in Rosario de bronzen plak, nadat ze in de halve finales verloren van Adriano Viale/Rafaela Munar (Peru): 6-21, 7-21.

"Om eerlijk te zijn ben ik supertevreden. Het is na jaren dat badmintonspelers weer een medaille terugbrengen", zei bondscoach Gilmar Jones. "Toen ik het aanhaalde, in Suriname al, dat we gaan voor een podiumplaats hadden mensen waarschijnlijk het gevoel dat ik iets zei omdat ik iets moest zeggen. Maar ik ken de kwaliteit van mijn spelers."

Ook zijn voorspelling dat Suriname geen vuist zou maken kwam uit. "Maar in het dubbel en de mix wist ik dat we wel een podiumplaats konden behalen. Daarom vind ik het jammer dat Al-Hassan er niet bij is, omdat een medaille aan onze neus is voorbijgegaan." Somedjo werd vóór vertrek positief getest op Covid-19 en kon niet afreizen. Nerveus

Jones vindt dat Abdillah en Bisphan zaterdag zenuwachtig zijn gestart. "Dat kon je zien aan de servicefouten. Vandaag alleen hebben we meer gemaakt dan in de twee voorgaande wedstrijden." Ook merkte hij dat zijn spelers in bepaalde gevallen aan elkaar twijfelden. "Dat heeft ook ervoor gezorgd dat ze onnodige fouten hebben gemaakt."

Miracle Abdillah en Rivano Bisphan hebben de sterke Peruvianen Rafaela Munar en Adriano Viale zowel in het enkel- als gemengddubbelspel ontmoet.

Voor Abdillah en Bisphan was het zaterdag de tweede keer dat ze tegenover de Peruvianen stonden. In het enkelspel bleken Viale en Munar een maatje te groot en overklasten ze Bisphan (21-10, 21-5) en Abdillah (21-1, 21-3). De strijd om de gouden plak wordt een Peruviaans onderonsje: Viale/Munar vs Sharum Durand/Fernanda Munar.

Peru kan zondag, de slotdag van de spelen, een clean-sweep behalen: bij de jongens spelen Viale en Durand om het goud, daarna spelen ze samen in de dubbelfinale. Bij de meisjes speelt Fernanda Munar de enkelfinale tegen de Braziliaanse Juliana Viana Vieira, die van Rafaela Munar won. De zusters Munar staan ook in de meisjesdubbelfinale.

Terugblikkend op de competitie zegt Jones dat het niveauverschil duidelijk zichtbaar was. Met Peru en Brazilië is de gap "enorm", zowel bij de senioren als junioren. "Het krachtverschil is heel groot. Het zal ons een paar jaar kosten willen we het niveau van ze dicht bij naderen", oordeelt de bondscoach.

  Tweet  Gerelateerde artikelenYouth Odesur: Atleet Koorndijk haalt doelstellingYouth Odesur: Badminton minimaal verzekerd van brons'Wij kunnen niet zo naar huis gaan'Youth Odesur: Koorndijk wil onder twee minuten lopenTweede groep sporters in Rosario Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie