• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Youth Odesur: Badminton minimaal verzekerd van brons

| de ware tijd | Door: Redactie

Youth Odesur: Badminton minimaal verzekerd van brons

06/05/2022 15:03 - Van onze redactie

Miracle Abdillah en Rivano Bisphan spelen zaterdag de halve finale en zijn minimaal van de bronzen plak verzekerd. Foto: Rakesh Parag  

PARAMARIBO - Suriname verlaat de derde Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen in Rosario, Argentinië niet met lege handen. Door zich vrijdag te plaatsen voor de halve finale in de gemengddubbelklasse zijn de badmintonspelers Miracle Abdillah en Rivano Bisphan minimaal van brons verzekerd.

In Estadio Cubierto de Newell's Old Boys wisten de Surinamers de Venezolanen Maria Rojas en Gustavo Albornoz met 21-11, 21-17 van zich af te schudden in de kwartfinale. Door de winst is een plek bij de laatste vier en daarmee tenminste een bronzen plak gegarandeerd.

Voor Abdillah en Bisphan een flinke opsteker nadat ze donderdag in het enkelspel kansloos onderuitgingen. Het duo herpakte zich en wist later die dag in het gemengddubbel in de ronde van zestien de Argentijnen Roman Alberino en Romina Oliva te verslaan: 21-19, 18-21, 21-15.

Bondscoach Gilmar Jones (l), Rivano Bisphan en Miracle Abdillah zijn trots dat de halve finale is gehaald. Suriname speelt zaterdag tegen Peru.

In de halve finale zijn de Peruvianen Adriano Viale en Rafaela Munar, die in het enkelspel Bisphan (21-10, 21-5) en Abdillah (21-1, 21-3) overklasten, zaterdag de tegenstanders. "Wij weten dat ze van ons hebben gewonnen in het enkelspel, maar misschien kunnen wij ze met ons tweeën in het dubbelspel verslaan", reageerde het Surinaamse duo op de match-up.

Bisphan en Abdillah zeiden tegen de meegereisde sportjournalist Rakesh Parag trots te zijn dat ze de halve finale hebben gehaald. Hetzelfde gevoel overheerst bij bondscoach Gilmar Jones. "De doelstelling is al bereikt, maar ik wil meer hebben", liet hij zich ontvallen tegenover Parag. "Realistisch bekeken gaan wij niet van Peru kunnen winnen, maar als coach wil ik de finale halen." De andere koppels van de laatste vier zijn Sharum Durand/Fernanda Munar (Peru) en Benjamin Bahamondez Barraza/Valentina Vasquez Rebolledo (Chili).

  Tweet  Gerelateerde artikelen'Wij kunnen niet zo naar huis gaan'Youth Odesur: Koorndijk wil onder twee minuten lopenTweede groep sporters in RosarioYouth Odesur: Zwemster Djoparto besmet met Covid-19Youth Odesur: Rodriguez zwemt personal best Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie