• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Youth Odesur: Atleet Koorndijk haalt doelstelling

| de ware tijd | Door: Redactie

Youth Odesur: Atleet Koorndijk haalt doelstelling

07/05/2022 18:53 - Van onze redactie

Jeffelou Koorndijk (l) was op na zijn race, maar haalde wel zijn doelstelling tot genoegen van coach Milton Clark (r).  

PARAMARIBO - Jeffelou Koorndijk is niet in de prijzen gevallen tijdens de derde Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen, maar heeft zijn doelstelling wel ruim gehaald door op de 800 meter voor het eerst onder de twee minuten te duiken. Hij eindigde zaterdag in Estadio Municipal als zesde in 1:59,21. "Hij heeft me volkomen verrast", reageerde atletiekcoach Milton Clark.

Na aankomst eerder deze week in Argentinië had Koorndijk in gesprek met sportjournalist Rakesh Parag aangegeven dat hij zijn beste tijd wilde neerzetten. "Mijn doel is om onder de twee minuut te lopen", onthulde hij zelfverzekerd. Hoewel zijn personal best tot dat moment 2:07 was, bleek zaterdag dat Koorndijk zichzelf niet heeft overschat.

Bij Clark waren er twijfels: "Vanwege de weersomstandigheden dacht ik niet dat hij onder de twee minuten zou halen." Echter, Koorndijk was ook na de laatste training vastberaden. Clark zwaaide hem dan ook alle lof toe. "Na wat hij vandaag heeft gepresteerd, zeg ik: 'Koorndijk, yu bigi!'"

Zijn pupil lag lange tijd op de vierde positie, maar in de laatste bocht viel hij wat terug door zijn hamstring. Direct na de finish zeeg Koorndijk neer en gaf hij over. Hij werd op de baan behandeld door de medische dienst. "Hij heeft teveel gegeven ... hij heeft alles gegeven", aldus Clark. Later werd Koorndijk uit voorzorg met de ambulance naar een medische post gebracht. Zijn trainer ging met hem mee.

Aan de start verschenen tien atleten, van wie de Uruguayaan Gonzalo Gervasini Pereyra het snelste was: 1:52,98. Zilver en brons waren voor Klaus Scholz Selman (Chili/1:54,35) en Uriel Munoz (Argentinië/1:54,75). Daarna volgden Sebastian de Zan (Argentinië/1:57,60) en Erick Paredes Viveros (Ecuador/1:58,64), waarna Koorndijk finishte.

  Tweet  Gerelateerde artikelenYouth Odesur: Badminton minimaal verzekerd van brons'Wij kunnen niet zo naar huis gaan'Youth Odesur: Koorndijk wil onder twee minuten lopenTweede groep sporters in RosarioYouth Odesur: Zwemster Djoparto besmet met Covid-19 Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie