• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Yelyco 3 maakt zich must-win game tegen Bazooka eigen

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Yelyco 3 heeft zijn eerste triomf in de mannen algemene klasse van de Surinaamse Volleybalbond op zak. In de must-win game werd Bazooka 2 woensdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal in straight sets (25-14, 25-18) opzij gezet. Voor beide ploegen was het hun laatste partij in poule B.

Avanti, dat al zijn duels won, zit al in de eerste klasse. De wedstrijdcommissie moet nog gaan puzzelen als Yelyco 3 of Bazooka 2 de tweede tevens laatste ploeg is uit deze poule die doorstoomt naar de eerste klasse. Yellow Birds 2 is de vierde club

in de groep. In de overige drie poules zijn Volleybal Zonder Stres en Livo 2 (A) en Gideon (B) al zeker van hun plek in de eerste klasse. De nummers drie en vier van alle vier groepen spelen verder in de tweede klasse.

“Deze partij was één van twee tegenstanders die qua leeftijd tegen mekaar waren opgewassen.”

‘Promotie’

“We gaan sowieso naar de eerste klasse”, meent aanvoeder Antoine Vliet van Yelyco, dat zijn twee voorgaande duels verloor van Avanti en Yellow Birds 2. “Deze partij was één van twee tegenstanders die qua leeftijd tegen mekaar waren opgewassen, maar in de eerste klasse gaan we zeker pieken en een andere vertoning neerzetten.”

Tegenhanger Serginho Menckeberg gelooft dat Yelyco 3 een betere kans maakt om door te gaan, “omdat ze met 2-0 van ons hebben gewonnen. We moeten wel nog afwachten op de beslissing van de wedstrijdcommissie, omdat we één van de sets tegen Yellow Birds 2 groots hadden gewonnen. In het andere geval wordt het dan tweede klasse voor ons.”

Hij onderkent dat de uitkomst het resultaat is van een slechte voorbereiding. “We hadden geen ballen om op te warmen en de meeste van ons zijn werkenden en waren laat. Aan de andere kant schortte het aan de communicatie op het veld.”

Karakteristieken

Good old Charle Getrouw had de eer vanaf de serveerlijn te beginnen voor Yelyco 3. Bazooka 2 kreeg zijn eerste punt na een aanvalsfout van Vliet: 1-5. Eén van de weinige hoogtepunten in de openingsset was toen Greg Hart van Bazooka 2 Fenno Misiedjan blokte. Raftar Kurban maakte de periode af met een ace.

Bazooka 2 had het eerste punt in het tweede speelbedrijf te danken aan een uitbal van Paul Lank van Yelyco 3. De ploeg speelde iets beter in deze fase. Een stempel van Vliet op Bazooka 2’s John Soeleman en een ace elk van James Budhulal en Guisepe Sasemita van Bazooka 2 waren enkele markante zaken in deze periode, die Misidjan uiteindelijk op slot zette.

In poule A behaalde Yelyco 2 een 2-0 (25-21, 25-14) overwinning op de tweede ploeg van de Scholen Volleybalvereniging.

| de ware tijd | Door: Redactie