• vrijdag 02 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Yellow Birds wint ‘playoff battle’ van SVV

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — De kogel is door de kerk. Yellow Birds is in het playoff despuut met de Scholen Volleybalverening (SVV) voor de bezetting van de vierde plaats in de vrouwenhoofdklasse van de Surinaamse Volletbalbond in het gelijkgesteld.

“Yellow Birds bezet in punten de vierde tevens playoff plaats”, benadrukte Lionel Blokland zondagavond op een voorzittersoverleg. “Een beslissingswedstrijd zou alleen van toepassing zijn als Yellow Birds en SVV evenveel gewonnen partijen alsook evenveel punten hadden, maar dat is niet het geval”, vervolgde de Suvobo-voorzitter zijn betoog.

De commotie volgde nadat SVV de ‘Gele Vogels’ vrijdagavond in de Ismay van Wilgen

Sporthal met lege handen terugwees en beide ploegen daardoor op evenveel gewonnen wedstrijden (twee) kwamen. Vanuit bondszijde werd aangehaald dat volgens het wedstrijdreglement een beslissingswedstrijd de doorslag zou moeten brengen.

Case afgesloten

Victor Lesperans liet na het verlies tegen SVV al weten dat hij niets van een beslissinsgwedstrijd afwist en dat hij al in de playoff zat. Claudius Straal van de tegenpartij antameerde dat de “Suvobo zomaar een broeja heeft gebracht over de eventuele beslissingswedstrijd.”

“Ik had ook verkeerd geteld. Yellow Birds komt op acht punten, één punt meer dan mij dus volgens FIVB regels moeten zij vierde zijn. Als gewonnen wedstrijden gelijk zijn, moet men naar behaalde punten kijken en daarna naar ratio”, onderstreepte Straal.

“De case is nu afgeloten, maar er komt nog een mail”, aldus Blokland. Ongeslagen titelverdediger Yelyco (1) zal het in de post-season, welke op 28 april van start gaat, opnemen tegen Yellow Birds (4). Semikampioen Gideon (2) en Condor (3) zijn de andere playoffploegen.

| de ware tijd | Door: Redactie