• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Yellow Birds vrouwen walsen over De Arend II

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst Ricky Wirjosentono 

PARAMARIBO — De vrouwen van Yellow Birds hebben zondagavond tijdens de voortzetting van de vrouwenhoofdklassecompetitie basketbal ‘gehakt’ gemaakt van De Arend II. In de Ismay van Wilgensporthal werd het na een 49 – 8 ruststand uiteindelijk een monsterzege van 109 – 15. Coach Wilfred Gallant van Yellow Birds zegt dat het nu niet gaat om het aantal punten waarmee van de tegenstander wordt gewonnen, maar dat de opdrachten correct uitgevoerd moeten worden. “De opdrachten zijn wel redelijk uitgevoerd, maar ik vind dat het beter kan,” zegt de oefenmeester. 

Geen toegang

Het was duidelijk dat zijn team vanaf het eerste fluitsignaal verdedigend zou

spelen naar De Arend II toe. Gallant zegt dat je daardoor weinig of geen toegang geef aan de tegenstander om de bal te passen. Hij heeft Martiena Monkou minuten laten maken, omdat het haar eerste wedstrijd van het seizoen was. “De bedoeling is dat ze in spelritme komt en ook mee kan in de eerstvolgende wedstrijd,” stelt Gallant. Voor Yellow Birds scoorde Chayenne Naarden 31 punten. Ze werd ondersteund door Cheniqua Pengel en Suelle Shepperd die respectievelijk 23 om 22 punten maakten. 

‘Die hosselmentaliteit moet erin zijn en mijn dames moeten meer geloof hebben in het team’

Andy Hooghart, coach van de Arend II zegt dat zijn dames ontzettend zenuwachtig waren. Hij meent dat het team meer zelfvertrouwen moet hebben. “Die hosselmentaliteit moet erin zijn en mijn dames moeten meer geloof hebben in het team. Ze hebben vandaag veel turnovers gemaakt en dat is verkeerd. De afspraak is dat ze elke wedstrijd hun groei moeten meten,” aldus Hooghart. Voor De Arend II werd Dalitsia Rellum topschutter met 6 punten, gevolgd door Sade Robinson met 3 punten en Nancy Neede 2. 

Uitslagen

Andere uitslagen: vrouwenhoofdklasse: Ballers Club Wanica – SCVU 83 – 24; Shakiya Perdi (Ballers Club Wanica) 24 punten; Jolaine Nijman 13 punten. Jongens U16: Flora Ballers – Yellow Birds 100 – 51. Jermelcio Wartes (Flora Ballers) 35 punten; Asawini Ment (Yellow Birds) 15 punten. Ballers Club Wanica – Rialto/ Hurricanes 77 – 50. Dwayne Mullin (Ballers Club Wanica) 31 punten; Denzel Toredjo (Rialto/ Hurricanes) 14 punten. 

| de ware tijd | Door: Redactie