• zaterdag 23 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Yellow Birds nog ongeslagen in vrouwenklasse SBA 

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Titelverdediger Yellow Birds heeft nog geen wedstrijd verloren in de vrouwen hoofdklassecompetitie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). De vijfde zege werd zondag ten koste van de Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU) binnengehaald. Na een 43-30 ruststand wonnen de Gele Vogels met 80-65.

Chayenne Naarden, die een off game had tegen De Arend, maakte 25 punten tegen SCVU. Daarmee werd ze topscorer voor Birds. Ze kreeg bijval van Shakya Peroti en Damaris Klas, die respectievelijk vijftien om veertien punten scoorden in de zege.

De afwezigheid van Most Valuable Player Chiniqua Pengel heeft Yellow Birds kunnen opvangen met

zijn verdediging. “We hebben vandaag verdedigend gespeeld en gewacht op de tegenstander. Ik wilde kijken hoe de verdediging werkte, vooral de één op één verdediging. Over het algemeen ben ik een tevreden man”, reageerde coach Wilfred Gallant. Zijn tevredenheid was ingegeven door het spel van met name Naarden en Peroti.

Trainingsbezoek niet optimaal

SCVU hield het verschil in de eerste twee quarters heel klein. Mirelva Marica had een game-high 32 punten. Ze kreeg ondersteuning van Mercy-Jane Eersteling en Shawika Kemper die respectievelijk negen om acht punten scoorden.

In de derde en vierde quarter was het een “close-game” nadat SCVU een 8-0 run maakte. Naarden loodste Birds in de laatste minuten naar de zege. SCVU-coach Luciën Nijman, wiens team voor de derde keer verloor van Yellow Birds, hamerde op het trainingsbezoek dat niet optimaal is. Desondanks ziet hij positieve punten. “Ik zie vooruitgang. Ons spel wordt steeds beter. Yellow Birds had vaker moeite om uit te lopen en vrij te spelen in deze wedstrijd in vergelijking met de voorgaande duels. Maar mijn dames moeten harder trainen. Dan komt het zeker goed met hun conditie”, stelde Nijman. 

| de ware tijd | Door: Redactie