• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Yellow Birds houdt vol tegen De Schakel 

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono 

PARAMARIBO — Yellow Birds heeft in de mannen eersteklassencompetitie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) De Schakel van zich weten af te schudden. “Birds” won met 61 – 54. Captain Sergio de Jong van Birds geeft toe dat ze zeker in de laatste drie minuten nonchalant hebben gespeeld. “De afspraken waren gewoon de stop proberen te maken. Het gaat niet altijd zoals we willen. We zijn ook trager geworden in ons spel”, aldus De Jong. 

De schakel begon de wedstrijd zeer aanvallend en kwam na drie minuten spelen op een zes punten voorsprong: 8-2. Romeo Linger en Dietrich Forster

van Birds hebben niet lang daarna de stand gelijk getrokken. 

“Bij de spelhervatting heeft De Schakel alles op alles gezet voor een goed resultaat”

Raymund Stuger en Firgel Krak hebben Birds bij rust geholpen aan een 28 – 25 voorsprong. In de derde quarter liep de voorsprong uit naar dertien punten na twee vrije worpen van Joshua Emanuels: 40 -27. Yvanildo Ho-A-Hing  eindigde de “slop” met een layup voor De Schakel: 40 -29.

De schakel kreeg wat energie in de vierde quarter. Rafe Wielzen en Xavier Muntslag hebben de stand gebracht naar 54-48. Met 2:22 op de klok werd het 55-52 na een layup van Muntslag. Emanuels heeft de druk op Birds verholpen door twee vrije worpen te laten tellen: 56 – 53. Coach Stefano Eudoxie nam daarna gelijk een time-out voor De Schakel met 52.5 seconden te gaan in de wedstrijd.

Bij de spelhervatting heeft De Schakel alles op alles gezet voor een goed resultaat. Birds bleef kalm in de verdediging tot de laatste seconden. Coach  Eudoxie beaamt dat zijn team veel  turnovers gemaakt heeft. “Het was passen en meten in de laatste fase van de wedstrijd. Het is ons bijna gelukt om iets uit de wedstrijd te halen. We gaan onze volgende wedstrijd de hele ontmoeting geconcentreerd blijven spelen en letten op de verkeerde pass”, zegt Eudoxie. Alonzo Ferdinand werd met 14 punten topscorer voor Yellow Birds. Hij kreeg bijval van Emanuels en Linger 11 om 9 punten. Bij De Schakel werd Ho-A-Hing met 17 punten topscorer.

| de ware tijd | Door: Redactie