• donderdag 01 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

WWF kijkt terug op prachtig Earth Hour evenement in Suriname

| waterkant | Door: Redactie

Afgelopen weekend organiseerde het World Wide Fund for Nature (WWF) wereldwijd Earth Hour. Dit jaar viel Earth Hour op zaterdag 25 maart, waarbij ook in Suriname tussen 20.30 uur en 21.30 uur werd aangemoedigd om symbolisch het licht uit te doen als signaal de aarde leefbaar te houden voor mensen en dieren.

Het licht van de Assuria Hermitage High-Rise is uitgemaakt door vertegenwoordiging van de Surinaamse overheid te weten ad-interim minister Steven Mac Andrew van ROM, het bedrijfsleven directeur Mario Merhai van Assuria en NGO’s vertegenwoordigd door David Singh van WWF-Guianas.

WWF-Guianas heeft voor Earth Hour 2023 de jaguar centraal gezet. De

jaguar wordt namelijk bedreigd door verschillende menselijke activiteiten. Zo krimpt het leefgebied door ontbossing ten behoeve van de houtsector en mijnbouw. Ook wordt er op de jaguar gejaagd vanwege de vraag vanuit Azië voor traditionele medicijnen.

De jaguar staat aan de top van de voedselketen en zorgt voor balans in de natuur. Als er (te) weinig jaguars zijn, kan de natuurlijke balans verstoord worden, met als gevolg dat plantensoorten, andere dieren en gemeenschappen in de knel komen door overbegrazing en vernieling van kostgrondjes.

Middels de campagne ‘laat je horen voor de jaguar’ heeft WWF-Guianas verschillende activiteiten georganiseerd die dankzij de financiële ondersteuning van partner Assuria, de community fondsen van VSH Group en Torarica Group en vele Co-Sponsoren, voor iedereen gratis te bezoeken zijn.

| waterkant | Door: Redactie