• zondag 25 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

WOELIGHEID OP VALUTAMARKT VANWEGE ONZEKERHEDEN ROND COVID-19

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

Valutamarkten vertoonden woensdag nog steeds tekenen van risico-aversie, nadat de wereldwijde markten eerder deze week werden opgeschrikt door stijgende Covid-19 infecties, waarbij de safe-haven US-Dollar steeg naar zijn hoogste punt sinds begin april 2021.

De Delta-variant van het coronavirus heeft deze week de inflatie vervangen als de belangrijkste bron van zorg voor beleggers, en wereldwijde aandelen op maandag scherp daalden.

De US-Dollar steeg toen de Europese markten weer opengingen. Ten opzichte van de andere valutasoorten steeg de US-Dollarindex met 0,1% naar 93,161. Het hoogste stand in drie maanden.

De US-Dollar steeg toen de rendementsverschillen zich tegen hem keerden. De benchmarkrente op 10-jaars Amerikaanse Treasuries dook maandag naar het laagste punt in vijf maanden onder de 1,20%, door hernieuwde scepticisme over een sterke economische opleving na de pandemie. “Verschuivingen in de relatieve groeiverwachtingen verzwakken de kapitaalstromen uit de VS en vergroten de aantrekkingskracht van in dollars uitgedrukte beleggingen”, zegt Karl Schamotta, hoofdmarktstrateeg bij Cambridge Global Payments in Toronto. “Tegelijkertijd dwingt het afbouwen van speculatieve posities tot een short squeeze op de valutamarkten, wat de dollar omhoog stuwt.”

De euro verzwakt met 0,2% tot USD 1,1780, na een daling tot USD1,1755, het laagste punt sinds begin april, in de aanloop naar een beleidsbeslissing van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag 22 juli 2021. Het Britse pond behoorde ook tot één de grootste verliezers, met een daling van de munt met 0,4% tot USD 1,3607, nadat de Covid-19-lockdownbeperkingen in Engeland na een jaar werden opgeheven en werd ontsierd door stijgende infecties.

De Australische dollar daalde naar haar laagste punt sinds eind november 2020 en was laatst 0,2% lager op USD 0,7331.

Bij de cryptocurrency zakte de Bitcoin tot USD 29.296,39. Een niveau voor het laatst gezien sinds 22 juni. De laatste daling was 3,4% op USD 29.779. Concurrent Ether daalde 1,5% tot USD 1.789,32.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie