• woensdag 29 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

WK-zwemmen: Nesty’s pupil Finke flikt het weer

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — De man die Anthony Nesty tijdens de Olympische Spelen van Tokio uit zijn dak deed gaan – Nesty toont zelden emotie – heeft het weer geflikt. Bobby Finke werd dinsdag in Hongarije wereldkampioen op de 800 meter vrije slag door, net als vorig jaar in Japan, van een achterstand terug te komen. In Budapest klokte hij 25,93 seconden voor de laatste vijftig meter en won hij in 7:39,36, een nieuw Amerikaans record.

Finke, tweevoudig Olympisch kampioen, lijkt het tot zijn gewoonte te maken om steeds vanuit een achterstand terug te komen. Niet vreemd dat hij ‘The Closer’ en ‘The King of Clutch’ wordt genoemd. In Hongarije was het niet anders. Na 750 meter lag hij op de vierde positie, wat betekende dat hij geen medaille zou winnen. Maar zoals geen andere het doet, schakelde hij over op een extra versnelling, passeerde in de laatste vijftig meter de drie zwemmers die voor hem lagen en tikte als eerste aan: goud, wereldkampioen en nieuw Amerikaans record.

Nic Fink brak het Amerikaanse record op weg naar de wereldtitel op de 50 school. [Foto: Twitter USA Swimming]

Finke was niet de enige die dinsdag eremetaal binnenbracht voor de mannenselectie van de Verenigde Staten die onder leiding staat van Surinames Golden Boy Anthony Nesty. Op de 50 meter schoolslag werd Nic Fink wereldkampioen in 26,45 seconden, een nieuw Amerikaans record. Het is zijn eerste individuele wereldtitel. Michael Andrew legde beslag op de bronzen plak: 26,72. Ook zondag was hij goed voor brons op de 50 vlinder. Fink en Hunter Armstrong hielpen de VS daarna aan het goud op de 4×100 meter wisselslagestafette gemengd: 3:38,79. Ze vormden het kwartet met Torri Huske en Claire Curzan.

De VS werd wereldkampioen op de wisselslagestafette voor gemengde teams. [Foto: Twitter USA Swimming]

| de ware tijd | Door: Redactie