• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

WK DROOM NATIO SPAT UITEEN

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Dinsdagavond 8 juni zagen velen de WK droom van het is het Surinaamse nationale voetbalelftal (Natio) in rook opgaan.

Suriname wist niet van Canada te winnen ondanks een goede start. Canada bleek echter vanaf het begin in een hoger tempo te spelen waardoor Suriname na een 1-0 achterstand de rust inging. Uiteindelijk  verloor het team de kwalificatie uitwedstrijd met 4-0 en zal Canada als groepswinnaar in groep B het in de volgende ronde opnemen tegen Haïti.

Alphonso Davies (Zie foto boven) opende in de 37ste minuut de score voor Canada. Natio probeerde ook na de rust om de gelijkmaker te zoeken maar dit bleef zonder resultaat. In de 59ste minuut was het Jonathan David die de stand voor de Canadezen vergrootte naar 2-0. Vanaf dat moment leek de droom voor ‘Natio’ voorbij. Vooral toen ook de 3-0 volgde. De rest was een anti climax. Suriname kreeg nog een penalty tegen waardoor de eindstand 4-0 was. David maakte een hattrick tegen Suriname. Suriname heeft zich door dit verlies niet kunnen kwalificeren voor deelname aan het FIFA WK van 2022 in Qatar.

Natio trad aan met slechts 1 wijziging door Dion Mallone terwijl Canada met 11 versterkingen aan de wedstrijd begon.  

De Canadezen hadden aangegeven Suriname niet te onderschatten.

In de 12e minuut kwam een schot van Becker via de kruising op het Canadeze doel, hoewel doelman Borjan verslagen was, bleek de bal niet over de doellijn te zijn geweest. Het was daarmee het enige serieuze wapenfeit van Natio in de hele wedstrijd. Feyenoorder Haps kreeg in de 19e minuut een gelekaart voor een overtreding. Door het hele land was er teleurstelling maar ook hoop, want Natio mag terugkijken op een mooi toernooi.

UNITEDNEWS

 

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie