• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Winst voor jarige Dancell Leter en Utah Tech

| de ware tijd | Door: Redactie

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Op zijn 25ste jaardag heeft de Surinaamse basketballer Dancell Leter elf punten gescoord voor Utah Tech University. Hij had daarmee een dikke vinger in de 66-60 overwinning zaterdag op California State University Fullerton. Na de game werd hij getrakteerd op twee cups koud water in zijn gezicht, waarna zijn teamgenoten met hem dolden. Utah Tech verbeterde haar winst-/verliesstaat naar 3-4.

In Betty Engelstad Sioux Center scoorde Leter voor de tweede keer dit seizoen in dubbele cijfers, nadat hij op 17 november tegen Arizona met een season-high twaalf punten en vijf rebounds eindigde. Hij scoorde zaterdag één van

de drie veldbaskets en twee van de drie three-pointers en benutte drie van de vijf vrije worpen. De Surinamer had verder één assist en voor de tweede keer dit seizoen vijf rebounds. Hij maakte twee fouten en had één turnover.

Voor Leter was het de tweede wedstrijd op rij dat hij van de bank kwam. Na de eerste vijf ontmoetingen van het NCAA Division I-seizoen steeds in de basis te hebben gestaan, moest hij vrijdag tegen North Dakota zijn plek in de starting five afstaan. Hetzelfde overkwam guard Frank Staine. Hij en Leter werden in de basis vervangen door respectievelijk Isaiah Pope en Jacobs Nicold.

Tegen North Dakota kwam Leter vrijdag tot drie punten, drie rebounds, één assist, één steal, drie fouten en vier turnovers in zestien minuten. Hij scoorde zijn enige basket, maar benutte slechts één van de vier vrije worpen. In zeven duels heeft Leter tot nu toe gemiddelden van 6,7 punten, 3,6 rebounds en 1 assist in 22 minuten.

Voor hem en zijn Trailblazers-teamgenoten volgt op 1 december de uitwedstrijd tegen Utah State University in Dee Glen Smith Spectrum in Logan, Utah. Het wordt het eerste treffen ooit tussen de twee universiteits basketbalploegen uit Utah. De Surinaamse center Roché Grootfaam heeft twee seizoenen (2019-2020 en 2020) gespeeld voor Utah State University, die dit competitiejaar nog ongeslagen (5-0) is.

Kensmil

Cyarah Kensmil en de University of Arkansas at Monticello hadden zaterdag geen succes. In Fort Smith werd de uitwedstrijd tegen de University of Arkansas Fort Smith met 58-69 verloren. Kensmil eindigde met zes punten, zes rebounds en twee blocks. Ze scoorde twee van haar tien schoten en benutte beide vrije worpen. Ze had vier turnovers en maakte twee fouten. Kensmil stond in de basis en speelde 26 minuten.

In de gewonnen wedstrijd dinsdag tegen Arkansas Baptist College (57-50) had de Surinaamse basketbalster vijftien minuten gespeeld. Ze scoorde twee van haar vijf veldbaskets en eindigde met vier punten, drie rebounds, één assist, één turnover en één persoonlijke fout. UAM, die twee van de vijf duels tot nu toe won, reist donderdag naar Russellville voor de uitwedstrijd tegen Arkansas Tech University (2-1).

| de ware tijd | Door: Redactie