• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Winst voor basketballende Kensmils

| de ware tijd | Door: Redactie

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Na een reeks nederlagen zijn Gavin Kensmil en zijn jongere zus Cyarah vrijdag eindelijk als winnaar van het veld gestapt. De Surinaamse basketballers hadden een dikke vinger in het succes van hun respectieve club.

In de Franse LNB Pro B, waar Gavin Kensmil bezig is aan zijn eerste seizoen als profbasketballer, leidde hij Aix Maurienne Savoie Basket met game-highs twintig punten en negen rebounds naar de 75-64 overwinning op Saint-Quentin Basketball. Kensmil speelde 34 minuten, maakte acht van zijn elf schoten en benutte vier van de zeven vrije worpen.

In de Verenigde Staten kwam Cyarah Kensmil op het

juiste moment uit haar ‘slump’. Ze scoorde vrijdag vijf van haar acht veldbaskets, benutte haar beide vrije worpen en eindigde met twaalf punten, zes rebounds en twee assists in 27 minuten. De forward hielp de University of Arkansas at Monticello aan een 61-44 zege op Northwestern Oklahoma State University.

Voor zowel AMSB als UAM was de overwinning een welkome. Aix Maurienne, dat de voorgaande zes partijen had verloren, zit voorlopig wel nog op de laatste plaats met vijf zeges uit negentien duels. Echter, ook nummer zeventien Saint-Vallier en nummer zestien Evreux zitten op vijf overwinningen. La Rochelle en Saint-Chamond staan op plek veertien en vijftien binnen handbereik met zes zeges.

UAM , die de voorgaande vier duels had verloren, verbeterde zijn winst-/verliesstaat naar 8-12, inclusief 5-9 in de Great American Conference (GAC). The Blossoms spelen zaterdag in de eigen Steelman Field House tegen de Southwestern Oklahoma State University (6-13/6-8 GAC).

| de ware tijd | Door: Redactie