• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Willy Chin Joe brengt kinderboek uit

| de ware tijd | Door: Redactie

Willy Chin Joe brengt kinderboek uit

08/05/2022 21:50 - Van onze redactie

 

PARAMARIBO - "De verhalen zijn erg gevarieerd, waar die zich ook afspelen. Kinderen kunnen zich in de hoofdpersonen herkennen, zich inleven in de spannende gebeurtenissen en even wegdromen in grootse belevenissen, waarbij in de verschillende avonturen het altijd weer goed komt." Dat wordt geschreven over het kinderboek 'Planeet Zazo en vijf andere kinderverhalen' van Willy Chin Joe. "De schrijfstijl is soepel, waardoor kinderen dit boek makkelijk kunnen lezen en begrijpen", wordt toegevoegd.

Chin Joe, geboren in Paramaribo in 1944, bracht vrijdag zijn pennenvrucht uit. Hij werd geïnspireerd te schrijven door twee van zijn kleinkinderen van wie hij een tot boekje geknutseld zelfgeschreven verhaaltje met tekeningen kreeg. De kleindochter was de schrijfster, terwijl haar broertje mondeling en middels tekeningen zijn bijdrage leverde, omdat hij nog niet kon schrijven.

Chin Joe besloot vervolgens zelf te beginnen met het schrijven van fantasievolle verhalen voor kinderen. Vorig jaar maakte hij zijn debuut met 'De woefies en vier andere kinderverhalen'. 'Planeet Zazo en vijf andere kinderverhalen' telt 58 pagina's, die zijn opgeleukt met illustraties.

  Tweet  Gerelateerde artikelenVerhalen zes generaties Javanen poëtisch vastgelegdNieuwe literaire ‘Ibisprijs Suriname’ voor stimuleren taalprestatiesCOMMENTAAR: Moderne technologie omarmen'Nederlandse taal holt achteruit'Motiverende voorleesdag voor kinderen Tamara Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie