• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Wij Surinamers moeten de Hollanders zeer dankbaar zijn, zonder hen waren we nergens

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

INGEZONDEN- We moeten de Hollanders meer dan zeer dankbaar zijn voor de hulp die wij altijd in noodsituaties van ze krijgen.

Ook onze Nederlandse, broeders en zusters met een Surinaamse roots die jaarlijks wel honderdduizenden voedselpakketten sturen en veel geld overmaken moeten wij veel beter gaan waarderen.

Een beetje meer respect en erkentelijkheid naar hen zou ons veel beter sieren. Zonder de Nederlanders waren wij momenteel nergens geweest.

Onze gezondheidszorg en andere segmenten zouden een nog grotere puinhoop zijn.

Haast alle kennis van onze medisch specialisten is tot stand gekomen met de hulp van Holland. In dat land hebben veelal hun opleiding genoten en ervaring opgedaan.

Wij hebben de afgelopen 45 jaar honderden bezendingen met medische apparatuur, medicijnen, bedden en dergelijke van Nederland cadeau gekregen.

Dat er vandaag de dag gecompliceerde en levensreddende hartoperaties kunnen worden uitgevoerd in het AZ, is mogelijk vanwege de hulp van de Nederlandse ziekenhuizen en regeringen die tientallen keren pro deo topdeskundigen naar ons land hebben gestuurd.

En dat is ook met een heleboel andersoortige medische ingrepen het geval.

Dat er nu ruimschoots geprikt kan gaan worden tegen het virus dat dagelijks onschuldige slachtoffers maakt en nabestaanden in diep verdriet dompelt, is nu ook weer een verdienste van Den Haag in samenwerking met Nederlanders van Surinaamse origine met het hart op de juiste plek.

Den Haag , maar ook de Surinamers die daar wonen staan altijd voor ons klaar.

Zelfs onze president Chan heeft zijn kennis verder kunnen vergroten door naar Nederland te gaan. Daar is hij verder gevormd tot de intelligente, goed ontwikkelde en gedisciplineerde man die hij nu is.

Het is daarom schandalig dat er nog steeds mensen in Suriname zijn die zich erg ondankbaar en laatdunkend uitspreken tegen de Nederlanders en de Surinaamse Nederlanders. Deze ondankbare kwaadsprekers en negativisten zouden zich diep moeten schamen voor hun gedrag.

Wees de Hollanders dankbaar en toon respect want ze zijn goed voor ons! De mensen daar zijn op een veel hoger niveau dan wij hier in Suriname. En dat is op diverse vlakken het geval. Probeer ook daaruit te leren.

Zonder Nederland waren wij in een nog diepere misère terecht gekomen.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

 

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie