• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'Wij maken rockmuziek zodat iedereen die begrijpt'

| de ware tijd | Door: Redactie

'Wij maken rockmuziek zodat iedereen die begrijpt'

08/05/2022 20:08 - Ricky Wirjosentono

Gitarist Regillio Padma (l), frontman Shavero Ferriër en drummer Akeem Smith (achter) van Luguber hebben liefhebbers zaterdagavond na heel lang weer laten headbangen tijdens de release party van hun ep 'Tabula rasa' in Bar Bizar. Foto: Ricky Wirjosentono  

PARAMARIBO - Hardrockband Luguber heeft zaterdagavond zijn tweede ep, 'Tabula Rasa', gelanceerd tijdens een gig in het negentiende-eeuwse gebouw waarin Bar Bizar is gevestigd. Tabula Rasa is het Latijnse woord voor 'nieuw begin'. "Wij willen met iets nieuws beginnen. Een heel nieuwe cultuur willen wij brengen. Wij maken rockmuziek zodat iedereen die begrijpt", verklaart frontman Shavero Ferriër de titelkeus.

De band maakt pure hardcore punkmuziek, een genre waar Ferrier altijd een liefhebber van is geweest. Hij wil haar populair maken onder de samenleving en besloot toen met zijn vrienden - gitarist Regillio Padma en drummer Akeem Smith - de band op te richten "en muziek te maken waarvan we houden".

Tijdens de Covid-19-periode had de band enkele optredens, maar niet in de normale setting. "Vandaag was het een beetje anders. We hebben vanavond als het ware de werkelijk kant van Luguber naar buiten gebracht." De release party is niet echt gepromoot. "Alleen de mensen die ons volgen op social media zijn gekomen merk ik en dat stemt goed."

Het doel van de band is om rockmuziek naar de voorgrond te halen. "Iedereen moet weten dat er ook rock wordt gemaakt in Suriname. Wij zijn ook muzikanten en houden ervan om gewoon muziek te maken. Soms passen wij ons aan de menigte aan en spelen blues of een andere genre. Mensen moeten zich dus niet verbazen als ze Luguber ergens soul horen spelen", illustreert Ferriër de veelzijdigheid.

De bandleider merkt dat er nu anders tegen rockmuziek wordt aangekeken. Het genre wordt nu meer geaccepteerd en de waas die er rond heen hing lijkt te zijn verdwenen. "Al die dingen waar men het vroeger over had ... onzin! Rockers zijn normale mensen die gewoon muziek maken."

  Tweet  Gerelateerde artikelen'Tabula raza' toont Luguber's hardcore kantLuxrem lanceert nieuwe single zonder eindPinas Emanuel en Raff Chanco brengen rocknummer uit Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie