• donderdag 25 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Wielzen: “Beloftes verkiezingscampagnes blijken holle frasen te zijn”

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

In nog geen negen maanden tijd heeft de regering laten blijken niet adequaat te kunnen omgaan met keuzes en met de noden van het volk. Het argument dat men is aangetreden in zeer uitdagende tijden en onder zeer moeilijke omstandigheden die, naar zeggen van de huidige regering, gecreëerd zijn door de toenmalige machthebbers verliest met de dag haar glans, geeft NDP-parlementariër Joan Wielzen te kennen.

Wielzen merkt op dat het volk intussen onder de hoogst nijpende situatie lijdt vanwege de getroffen maatregelen zoals de al dan niet wekelijkse verhoging van brandstofprijzen die logischerwijs een duidelijk effect heeft op de winkelprijzen met name de prijzen van basisgoederen. Het leven is nu al ondraaglijk voor het volk des te meer daar wij in een COVID-pandemie leven die tot nu toe geen einde kent, zegt de NDP-parlementariër.

Holle frasen
Terwijl het volk moet zien te overleven met het weinige dat ze overhoudt van haar inkomen, bewijst de regering geen goede dienst en toont het des te minder saamhorigheid met het volk door keuzes te maken die de wenkbrauwen doen fronzen. De gedane beloften tijdens de verkiezingscampagnes door de partijen die nu de regering vormen blijken anno 2021, nog geen negen maanden na aantreden, holle frasen te zijn, zegt Wielzen.

De frustratie onder het volk neemt met de dag toe daar het gevoel ze bekruipt in de maling te zijn genomen door de regering. In een notendop komt het onder andere neer op: nepotisme. De belofte was dat afgerekend zou worden met corruptie. De realiteit is echter dat vanaf het aantreden van de regering nepotisme hoogtij viert zonder ervoor te schromen wet- en regelgeving te overtreden getuige de wijziging van de statuten van Staatsolie teneinde familie en vrienden te accommoderen, zegt het assembleelid.

Er is chaos met betrekking tot registratie voor verlenging van bazo- en bzv-kaarten. Vervoerstoelagen worden verhoogd voor de regering, terwijl het volk pinaart. Ook wordt het privébedrijf New Surfin NV met staatsmiddelen opgericht, notabene zonder inachtneming van wettelijke procedures en buiten het gezichtsveld van de coalitiepartners, de vicepresident en Raad van Ministers.

Het pikante in deze kwestie is volgens Wielzen, dat ministers zich hebben laten opnemen in de Raad van Commissarissen van dit privébedrijf. Met klem wordt tevens aangegeven door de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, dat het om een 100 procent staatsbedrijf gaat, terwijl dat verre van waar is, is Wielzen van oordeel

Vervoerstoelagen
Ironisch is volgens Wielzen, dat de regering dit falen en onbehoorlijk bestuur in de schoenen schuift van de vorige regering. Het is niet aan de vorige regering te wijten dat zaken geheimzinnig zijn verlopen bij de oprichting van New Surfin NV. Het is niet aan de vorige regering te wijten dat de vervoerstoelagen worden verhoogd en notabene de uitvoering van de missive wordt aangehouden in plaats van teruggedraaid en het is nog minder aan de vorige regering te wijten dat het volk voor de zoveelste keer misleid wordt en in de maling genomen wordt, stelt Wielzen.

“Indien deze trend van misleiding en onbehoorlijk bestuur zich voortzet durf ik mij geen voorstelling te maken van hetgeen het volk nog te wachten staat. In ieder geval nog meer loze beloften en blunder op blunder op blunder”, aldus Wielzen.

Datum: | Born: Suriname Herald | Door: Redactie